У Луцьку відбиратимуть найкращі новації електронної демократії

У Луцьку відбиратимуть найкращі новації електронної демократії
У Луцьку розпочався креативний вікенд, що стане початком другого етапу відбору і запровадження проектів в рамках EGAP Challenge.

Відкриття заходу розпочали 17 грудня у Палаці культури Луцька.

Як розповідає координатор проекту на Волині Петро Верзун, крім волинських сьогодні є учасники із Івано-Фраківська, Коломиї, Хмельницького, Рівного, Острога, Львова та Києва. Впродовж двох днів вони працюватимуть із журі та менторами, щоб у підсумку презентувати проекти. З них попередньо відберуть 4 найкращих.

«Я думаю, що ми створимо максимально сприятливу атмосферу для того, щоб вікенд був дійсно конструктивним і дав багато дійсно хороших, класних проектів», - відзначає Верзун.

Менторами на першому етапі керівник проекту edata Олександр Щоколов, керівник компанії InternetDevels Віктор Левандовський, керівник IT-підрозділу компанії ModernExpo Костянтин Волков, керівник компанії Ideil Вадим Махомед, координатор проекту «Відкрите місто» Володимир Павлюк, та керівник Denovo Олександр Зачешигрива.

За словами координатора EGAP Challenge В’ячеслава Маякіна, EGAP Challenge набирає обертів, бо під час першого етапу було 76 заявок, а нині – більше 250. Сьогодні креативні вікенди одночасно розпочалися у Луцьку та Дніпрі, а минулих вихідних – в Одесі та Вінниці. Він обіцяє жорсткий відбір, адже із 250 заявок треба вибрати 12 проектів у 4 сферах: інфраструктура, освіта, екологія і агропромисловість.

Відбирати, підтримувати та розвивати проекти планують на етапах стимулювання, пре-інкубації, відбору, інкубації до фіналу 8-9 квітня 2017-го. Під час основного етапу інкубації проекти буду запроваджувати на національному рівні.

Проект також підтримав перший заступник міського голови Луцька Тарас Яковлев. Хоча в Луцьку вже є платформа «Відкрите місто», система петицій, успішний ЦНАП та конкурс громадських ініціатив, їх потрібно постійно розвивати і вдосконалювати. Так, зараз міська влада вже працює над тим, щоб люди мали можливість замовити і отримати послуги через інтернет, а не ходити в ЦНАП.

Нагадаємо, EGAP Challenge є спільною ініціативою Державного агентства з питань електронного урядування та Фонду Східна Європа (далі – організатори) в рамках реалізації Програми EGAP (e-Government for accountability and participation), що фінансується Швейцарською конфедерацією.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
оце двіжняк був, що не було де яблуку впасти - усі так ломанулися послухати Яковлева і Верзуна. Тарас, треба було як завжди зігнати вчителів і медсестер.
Відповісти
Ви хоч тямите що ви мелете?
Відповісти
Останні новини
У Луцьку відбиратимуть найкращі новації електронної демократії
17 грудень, 2016, 13:34