Луцьк: влаштували Олімпіаду для дітей з особливими потребами

Луцьк: влаштували Олімпіаду для дітей з особливими потребами
У Луцьку стартував проект “Спеціальна Олімпіада України”, учасники якого діти з особливими потребами.

Відкриття відбулося 15 грудня на арені спортивно-розважального комплексу “Адреналін-Сіті”, - повідомили у прес-службі міської ради.

Урочисте відкриття “Спеціальної Олімпіади України” розпочалось вітальним словом заступника міського голови Андрія Киці, директора “Спеціальної Олімпіади України” Андрія Підварка та секретаря міської ради Юлії Вусенко до учасників змагань та гостей.

Серед запрошених були: начальник управління з питань фізичної культури та спорту Луцької міської ради Юрій Волинець, начальник відділу у справах сім'ї та молоді Олексій Веремійчик, директор КЗ “Луцький міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Наталія Назарук, директор Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Володимир Новосад, майстер спорту міжнародного класу з пауреліфтингу, триразова чемпіонка України, срібна призерка світових змагань серед юніорів з ураженнями опорно-рухового апарату Богдана Караванська, Заслужений тренер України з пауерліфтингу Олег Хом'як, тренери, волонтери, делегати, а також батьки та друзі учасників.

Почесні гості побажали усім учасникам міцного здоров'я, позитивних емоцій, любити спорт та займатися ним, а також наголосили, що важлива не так перемога, як участь у змаганнях та можливісь проявити себе.

Окрасою заходу стали показові виступи спортсменів, які завітали на спортивне дійство. Усі мали змогу насолодились композиціями з художньої гімнастики у виконанні вихованки Волинської обласної дитячої школи художньої гімнастики «Грація» під керівництвом тренера Маргарити Василюк та вихованок відділення гімнастики художньої ДЮСШ № 2 під керівництвом тренерів Валентини Габідуліної та Оксани Цовми.



Свої вміння з козацького бойового мистецтва продемонстрували вихованці спортклубу “Герць” під керівництвом тренерів Романа та Віталія Ковальчуків, а з тхеквондо - вихованці спортивного клубу «Білий лев» під керівництвом тренерів Ярослава та Оксани Мицюків.

Після урочистого відкриття розпочались змагання серед команд сформованих з дітей, які мають обмежені фізичні можливості у двох вікових групах. Спортивна програма включала 4 естафети: у молодшій групі: «Снайпер», «Крізь обруч», «Котигорошко», «Тунель»; у старшій групі: «Знайди кульку», «Переправа по острівцях», «Стрибки у довжину з місця», «Забіги Миколайчиків».

Оцінювали майстерність учасників судді — провідні професіонали КЗ “Луцький МЦФЗН «Спорт для всіх», які працюють з населенням за місцем проживання.

Також на спортивне свято до дітей у яскравих костюмах завітали “Веселі друзі” - волонтери місії соціальної допомоги дітям. Вони разом з батьками допомагали маленьким спортсменам долати перешкоди під час виконання естафет запропонованих організаторами. Окрім цього, між естафетами веселі клоуни розважали діток цікавими забавлянками.

Всі команди успішно справилися з випробовуваннями. За підсумками змагань перемогла - дружба. Юних спортсменів палко підтримували вболівальники.

Учасники “Спеціальної Олімпіади України” були нагороджені дипломами КЗ “Луцький міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», медалями від Федерації футболу міста Луцька та подарунками від благодійного фонду “Тавіта”.

Оргкомітет, учасники та працівники КЗ «Спорт для всіх» висловлюють слова вдячності адміністрації спортивно-розважального комплексу “Адреналін-Сіті”, Федерації футболу міста Луцька, благодійному фонду “Тавіта” за спонсорську підтримку “Спеціальної Олімпіади України”.

Наступне спортивне свято в рамках Всеукраїнської акції “Ти зможеш, якщо зміг я!”, присвячене дню Святого Миколая КЗ “Спорт для всіх” планує провести 20 грудня з учнями загальноосвітньої школи-інтернату (вул. Дубнівська, 32).


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: спорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцьк: влаштували Олімпіаду для дітей з особливими потребами
18 грудень, 2016, 14:25