Ковельське сміття: шлях від міста до полігону

Ковельське сміття: шлях від міста до полігону
Ковельське сміттєзвалище майже вщерть заповнене відходами. Поки чиновники обговорюють можливість побудови сміттєпереробного заводу, журналісти відстежили шлях відходів із міста на полігон.

Про це пише Олена Клинова на шпальтах Район. Ковель.

Грибовицька трагедія на сміттєзвалищі змусила, як простих людей, так і вищі чини влади задуматись над тим, що територія України просто завалена сміттям. Загальна площа усіх сміттєзвалищ нашої країни дорівнює площі такої держави, як Данія або це суцільне сміттєзвалище на Волинську і Рівненську області.

Ковельське сміттєзвалище нині займає територію понад п’ять гектарів і перебуває на балансі комунального підприємства «Добробут». Його офіційно відкрили у 1999 році на ділянці площею в один гектар.

У 2011 році полігон був заповнений сміттям на 100 відсотків і довелось збільшувати площу захоронення сміття. На початок 2016 року кількість прийнятих побутових відходів вже становила 332,0 тисячі тонн, або 1443,4 тисячі метрів кубічних. В березні міське управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства стверджувало, що Ковельське сміттєзвалище у такому стані ще може пропрацювати не більше півтора року й прийняти 185,4 тисячі кубічних метрів сміття.



Зрештою, довелось серйозно задуматись над будівництвом сміттєпереробного заводу і навіть, залучили голандського інвестора для дегазації полігону (через спеціальні установки примусово уловлюватимуть небезпечний, надзвичайно шкідливий біогаз, який там роками накопичується, його перероблятимуть, очищатимуть, а взамін отримуватимуть електричну і теплову енергію, котру реалізовуватимуть).

За словами заступника міського голови Андрія Товстиги, фірма ТОВ «ОЗОН БІОГАЗ КОВЕЛЬ ІНВЕСТМЕНТ», яка зареєстрована в Ковелі, сплачуватиме до міського бюджету чималу суму податку та виділятиме щоквартально 140 тисяч гривень на реалізацію заходів із покращення екологічної ситуації в місті.
А журналісти тим часом простежили шлях сміття від міста до полігону.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Правильний підхід до утилізації твердих побутових відходів втілено в селі Зачепилівка Новосанжарського району на Полтавщині за сприяння проекту DESPRO
https://www.youtube.com/watch?v=pAN499BU4XM

Відповісти
Останні новини
Ковельське сміття: шлях від міста до полігону
18 грудень, 2016, 23:03