Вибори на Волині: протоколи ДВК масово повертали для уточнень

Вибори на Волині: протоколи ДВК масово повертали для уточнень
У Павлівській та Дубівській громадах Волинської області територіальні виборчі комісії масово відправляли членів ДВК складати уточнені протоколи про підрахунок голосів виборців.

Відповідні факти фіксували спостерігачі ОПОРИ.

У Павлівській громаді територіальна виборча комісія не прийняла протоколи дільничних виборчих комісій № 070204 (с. Клопочин), № 070205 (с. Топилище), № 070187 (с. Павлівка) та № 070188 (с. Самоволя), оскільки протоколи про підрахунок голосів були не запаковані належним чином.

Натомість ДВК № 070204 (с. Клопочин) повторно повернули на дільницю доопрацьовувати виборчу документацію, оскільки комісія вдруге допустилась помилок у протоколі про підрахунок голосів.

Також у ДВК № 070191 (с. Трубки) було виявлено невідповідність у нумерації примірників протоколів, а у ДВК № 070188 (с. Самоволя) – виявили відсутність підписів на одному із запакованих пакетів з документами.

Також ДВК № 070171 (с. Завидів) відправилась на доопрацювання протоколів, оскільки на запакованій виборчій документації не було поставлено відбитки печатки комісії. Коли комісія вдруге прибула у приміщення ТВК для здачі документації, у відповідних документах було виявлено неправильне оформлення шапки протоколу про підрахунок голосів.

Крім того, Павлівська ТВК повернула на уточнення протокол про підрахунок голосів ДВК № 070168 (с. Жашковичі), оскільки у ньому не було відбитку печатки комісії, а також на одному з примірників не було підписів членів відповідної ДВК.

Найпроблемнішою виявилась ДВК № 070198 (с. Риковичі). Перший раз комісія прибула до ТВК близько 4:00 ночі з розпакованою виборчою документацією. ДВК повернули на доопрацювання. Знову комісія з'явилась у приміщенні ТВК о 4:40 ночі з розпакованими протоколами підсумкового засідання та протоколами про підрахунок голосів. Комісію повторно повернули на доопрацювання. Третя спроба здати виборчу документацію у комісії була близько 6:00 ранку, втім, голова ДВК знову мала при собі розпакований протокол про підрахунок голосів. У комісії знову не прийняли документацію. Відтак, дільничній виборчій комісії вдалось здати виборчу документацію лише о 7:50.

Схожі випадки під час прийому виборчої документації були зафіксовані спостерігачами ОПОРИ у Дубівській громаді. Зокрема, під час прийому виборчої документації територіальна виборча комісія зафіксувала наявність помилок у цифрах в усіх протоколах про підрахунок голосів ДВК № 070371 (с. Бахів). Дільничну виборчу комісію повернули на дільницю складати уточнені протоколи. Відповідну документацію ДВК готувала протягом 4 годин.

У протоколах про підрахунок голосів дільничних виборчих комісій № 070364 та № 070362 ТВК виявила неточності у протоколах щодо кількості виборців, які взяли участь у голосуванні. Обидві комісії повернулись на дільниці складати уточнені протоколи. Крім того, у протоколах про підрахунок голосів ДВК № 070403 було виявлено технічні помилки у протоколах.

Лише у Заболотівській громаді територіальна виборча комісія документи від усіх ДВК прийняла без повернення на уточнення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Вибори на Волині: протоколи ДВК масово повертали для уточнень
20 грудень, 2016, 07:03