Провал атестації: волинський суд поновив скандального поліцейського

Провал атестації: волинський суд поновив скандального поліцейського
Волинський окружний адмінсуд поновив скандально відомого керівника Управління захисту економіки Рівненської області В`ячеслава Єфтенія.

Про це повідомляє Четверта влада.

Перипетії з атестацією у керівника Управління захисту економіки Рівненської області В`ячеслава Єфтенія почалися на початку 2016 року. Він хворів, його рекомендували звільнити, він подавав в апеляцію і не з`являвся, бо знову раптово хворів. Він судився і просив, щоб суд заборонив його звільняти, і знову не з`являвся на апеляційну співбесіду.

В`ячеслав Єфтеній обіцяв пройти атестацію. Його, буцімто хворого, у власному кабінеті застали члени однієї з атестаційних комісій нардеп-радикал Дмитро Лінько та журналістка Інна Білецька. Саме так атестація службовця потрапила на гачок контролю з боку медіа та громадськості.

У березні 2016 року, після негативного висновку комісії – про звільнення з посади, В`ячеслав Єфтеній звернувся з позовом до суду і одночасно до апеляційної комісії, яка могла б скасувати рішення. В той же час, за заявою В`ячеслава Єфтенія, суд виніс наказ про заборону звільняти його з посади.

Ухвалою від 1 червня суд призупинив розгляд справи до моменту поки В`ячеслав Єфтеній не пройде атестацію до кінця, тобто не отримає рішення апеляційної комісії, куди він звернувся з оскарженням.

На жодне з п`яти запрошень на співбесіду до апеляційної комісії В`ячеслав Єфтеній так і не з`явився.

А 17 листопада до суду від представника позивача надійшло клопотання про поновлення провадження у справі. 24 листопада В`ячеслав Єфтеній відкликав свою скаргу до апеляційної атестаційної комісії.

У грудні Волинський окружний адміністративний суд виніс постанову у справі за позовом В`ячеслава Єфтенія.

Колегія за головуванням Андрія Ксендзюка та за участі суддів Тетяни Димарчук і Володимира Ковальчука частково задовольнила вимоги позивача: рішення комісії щодо звільнення – визнали протиправним та скасували.

Суд дослідив докази, надані сторонами у справі. Зокрема у постанові зазначено, що В`ячеслав Єфтеній позитивно характеризується керівництвом – згідно із висновком прямого керівника – начальника Департаменту захисту економіки Ігоря Купранця В`ячеслав Єфтеній відповідає займаній посаді.

За результатами тестування загальних навичок В`ячеслав Єфтеній набрав 30 балів з 60 можливих, професійне тестування – 41 бал із 60.

На думку суду, атестування В`ячеслава Єфтенія було проведено у відповідності до вимог законодавства, тому суд не задовольнив вимоги позивача у частині скасування наказу щодо включення службовця до списку тих, хто мав пройти атестацію.

Що стосується рішення комісї про звільнення, суд звернув увагу на те, що у протоколі не зазначено мотивів прийняття такого рішення. «Зокрема, у вказаному протоколі не відображено хід проведення співбесіди, зміст питань, які ставилися позивачу, та відповіді на них, відсутнє покликання на конкретні матеріали, на підставі яких прийняте зазначене рішення», – йдеться у постанові.

Суд частково задовольнив адміністративний позов. В частині оскарження внесення посади В`ячеслава Єфтенія до списку таких, які мають пройти атестування суд відмовив, а от саме рішення комісії, яким службовця рекомендували звільнити, – суд скасував.

Заступник начальника правового департаменту Національної поліції Микола Грінцов зазначає: «Ми ще не отримали повного тексту рішення. І коли воно надійде, ми, скоріше за все, будемо оскаржувати. Обрахування строків апеляційного оскарження для нас починається з моменту надходження повного тексту рішення. Враховуючи те, що суди скасовують рішення атестаційних комісій, працівники вважаються такими, що не пройшли атестацію, виходячи із судової логіки. Тому працівників, щодо яких прийняті судові рішення, які набули законної сили, знову направляють на атестацію. Можливо керівництво прийме саме таке рішення. Можливо ми будемо подавати апеляції».

Таким чином майже річна епопея навколо атестації В`ячеслава Єфтенія закінчилася – рішенням на його користь. Службовець обіцяв пройти атестацію. Обіцянки він так і не дотримав. Попереду можлива апеляція та суди у касації, або нова атестація, або нічого.

В`ячеслав Єфтеній відмовився коментувати ситуацію, мотивуючи це тим, що знаходиться у відпустці. У якій, каже, перебуватиме ще два-три тижні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Відправити працювати патрульним.
Відповісти
Це перемога !є справедливий суд! Слава Україні героям слава
Відповісти
Ха ха ха, з чим боролись на то і напоролись, слава рошенку!
Відповісти
Наші суді просто няшкі)))) коли їх вже почнемо чистити і гнати сцяними тряпками....?
Відповісти
Сім`я судді Димарчук: дві квартири і автомобіль

Суддя Тетяна Димарчук проживає з чоловіком та трьома дітьми. Загальна сума сукупного доходу за рік – 194 тисячі 678 грн., чоловіка – 25 тисяч 170 грн. Тобто разом сім`я Димарчуків за 2015 рік заробила майже 210 тисяч грн – по 18 тисяч грн. за місяць.
Відповісти
Насудила норм)
Відповісти
йолопи ті,які готували документи на звільнення!! а не суд!
Відповісти
Останні новини
Провал атестації: волинський суд поновив скандального поліцейського
20 грудень, 2016, 13:10