Гузь розповів про проблеми зі створенням громад у окрузі №19

Гузь розповів про проблеми зі створенням громад у окрузі №19
У Любомльському районі є конкуренція між громадами за те, де буде центр, а у Володимир-Волинському – через неприйняття закону про приєднання сіл із інших областей.

Про це розповів нардеп Ігор Гузь у інтерв’ю ВолиньPost.

За словами нардепа, загалом процес створення громад на Прибужжі відбувається нормально.

«Якщо брати Іваничівський район, тут створили 3 громади. Лишається тільки зона біля Нововолинська. Вони чекають пропозицій від Нововолинська, але їх, очевидно, не буде. Міський голова і депутатський корпус не готові іти на перевибори. Лишається Іваничівська громада, яка зараз вже подала пропозиції тим сільським радам, які можуть об’єднатися», відзначає Ігор Гузь.

«Якщо беремо Володимир-Волинський район, це Заріччя, де вже пройшли відповідні процедури і чекають на погодження. В Оваднівській є проблема: вони включили громаду із іншого (Турійського, - ред.) району і зараз не можуть об’єднатися. Напевне, зараз по-новому будуть громаду будувати. Залишилися ще Хобултова, Березовичі. Я сподіваюся, що вони або самі об’єднаються, або приєднаються до Зимнівської громади», - пояснює депутат.

ЧИТАТИ ІНТЕРВ'Ю ПОВНІСТЮ

«Якщо беремо Любомльський район, там Вишнівська громада вже пройшла процедуру і чекає виборів. Ну і є складнощі, які стосуються Любомля, Головно-Згоран, Рівне-Гуща. Я спілкуюся із ними, постійно підштовхую, щоб вони найближчим часом об’єдналися. Але там є змагальність. Не можуть визначитися, хто буде центром», - розповідає Гузь.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Гузь розповів про проблеми зі створенням громад у окрузі №19
21 грудень, 2016, 21:12