З розгляду міськради Луцька зняли питання про харчування школярів

З розгляду міськради Луцька зняли питання про харчування школярів
Луцька міська рада не розглядатиме питання про харчування учнів 1-4 класів за бюджетні кошти, яке ініціював "Народний контроль".

Про це йдеться в заяву депутатської фракції.

Публікуємо заяву без змін і правок:


Питання забезпечення гарячим харчуванням учнів, які навчаються у 1-4 класах загальноосвітніх навчальних закладів є дуже актуальним. Адже як і в дошкільних навчальних закладах, діти молодшого шкільного віку повинні отримувати раціональне харчування. На сьогодні ж сім’ї лучан, діти яких відвідують молодші класи, самостійно оплачують вартість гарячого харчування, хоча ще рік тому ці витрати повністю фінансувала держава.

Ми і надалі вважаємо, що питання створення умов для збереження здоров’я учнів загальноосвітніх шкіл, забезпечення їх якісним, раціональним харчуванням має бути одним із пріоритетних питань для міської влади.

Однак, опоненти цієї ініціативи, з числа чиновників та окремих депутатів міської ради, намагаються це питання надміру політизувати. Вони звинувачують нас у «популізмі» при цьому маніпулюють інформацією про реальні можливості міського бюджету.

Наша позиція полягає у тому, щоб це питання було всесторонньо вивчено, а пропозиції лучан, які є батьками учнів початкових класів, були максимально враховані при формуванні міського бюджету на 2017 рік.

При цьому, ми хочемо уникнути будь-яких політичних «розбірок» і закликаємо депутатів почути думку лучан.

Задля уникнення політичних спекуляцій на цій темі, ми відкликаємо свій проект рішення, який був внесений нами для розгляду на 16-й сесії міської ради.

Разом з тим, ми звертаємось до керівництва міста та депутатів міської ради безсторонньо та з врахуванням усіх пропозицій лучан розглянути електронну петицію адресовану Луцькій міській раді і яка набрала понад 300 голосів лучан під назвою «Відновлення бюджетного фінансування харчування учнів 1-4 класів».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А навіщо їм розглядати, це ж зовсім не актуально в наш час..... смішно, тоді як в місяць батькам харчування обходиться 470 грн учня 2 класу. Коли вже в цьому світі правда восторжествує!!!??? Коли понажираються?????
Відповісти
Останні новини
З розгляду міськради Луцька зняли питання про харчування школярів
20 грудень, 2016, 15:59