Стали відомі «бойові заслуги» розбійника, який втік із луцького ізолятора

Стали відомі «бойові заслуги» розбійника, який втік із луцького ізолятора
На Волині перед судом постане небезпечний злочинець, який раніше скоїв успішну втечу з-під варти в ізоляторі тимчасового тримання в Луцьку.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Прокуратура скерувала до суду кримінальне провадження про вчинення низки злочинів 40-річним мешканцем Луцька. Тож стали відомі злочини, які інкримінують чоловіку, котрий прославився успішною втечею від конвоїрів із ІТТ.

Неодноразово судимого чоловіка обвинувачують у розбої, поєднаному з проникненням у житло; незаконному поводженні із вогнепальною зброєю та бойовими припасами; втечі з-під варти, а також втягненні неповнолітньої у злочинну діяльність (кримінальні правопорушення, передбачені чотирма статтями Кримінального кодексу України).


Увечері 12 грудня минулого року зловмисник, змовившись зі ще кількома спільниками, вчинив розбійний напад з проникненням у житло в селі Коцюри Любомльського району. Попри те, що злочин був ретельно спланований, поживитися чимось цінним нападникам, які поранили господаря будинку із вогнепальної зброї, не вдалося.

Будучи затриманим за цей злочин, чоловік, аби уникнути кримінальної відповідальності, втік з-під варти.

Нагадаємо, уночі 16 вересня цього року, коли його з Луцького ІТТ доставили у лікарню в зв’язку зі скаргами на стан здоров'я, розбійник, заволодівши гранатою і пістолетом та погрожуючи їх застосуванням, змусив беззбройних конвоїрів не чинити йому опору та утік з-під варти.

Сприяли ж його втечі дружина та неповнолітня знайома, які і роздобули та підклали в потрібне місце в лікарні пістолет та гранату.

Додамо, що 17-річну лучанку, яку зловмисник втягнув у злочинну діяльність, уже засуджено. Суд призначив їй покарання у виді 3 років позбавлення волі зі встановленням 1-річного іспитового строку.

Дружину ж розбійника нині обвинувачують у наданні засобів та знарядь у втечі з-під варти й подальшу її долю, як і її чоловіка, визначить суд.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Стали відомі «бойові заслуги» розбійника, який втік із луцького ізолятора
20 грудень, 2016, 16:08