Суд відмовився арештувати центнер бурштину, який вилучили в Луцьку

Суд відмовився арештувати центнер бурштину, який вилучили в Луцьку
Суддя Луцького міськрайонного суду Андрій Сівчук не став арештовувати 108 кілограмів бурштину, які поліція вилучила в одній з квартир у центрі Луцька.

Таке рішення суддя мотивував тим, що правоохоронці у кримінальному провадженні ще нікому не оголосили підозри, - повідомляє Четверта влада.

Нагадаємо, 5 грудня працівники Луцького відділу поліції вилучили у жителя обласного центру понад Волині 100 кілограмів бурштину.

«Під час проведення оперативних заходів співробітники кримінальної поліції Луцького відділу поліції виявили у квартирі 23-річного лучанина 100 кілограмів бурштину. Власник помешкання пояснив, що придбав бурштин у невідомих йому людей у сусідній Рівненській області. Слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 198 (Придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України», - розповідав керівник Головного управління Національної поліції у Волинській області Петро Шпига.

Як повідомляли прес-служби поліції та прокуратури, у квартирі на проспекті Волі у Луцьку поліція також виявила обладнання для обробки бурштину, магазин до пістолета «Макарова», блокнот з інформацією про фінансові операції. Правопорушник разом із спільниками планував, здобуте незаконним шляхом, сонячне каміння після обробки продати.



Для арешту вилученого майна на час розслідування слідчий поліції звернувся до Луцького міськрайонного суду.

Зрештою, оскільки слідчі ще нікому не оголосили підозри у кримінальному провадженні, суддя Андрій Сівчук вирішив, що арештувати варто лише магазин до пістолета.

«Враховуючи ті обставини, що в даному кримінальному провадженні будь-кому підозру не пред`явлено, тому судом задовольняється клопотання частково, тобто накладається арешт лише на магазин до пістолету, з метою встановлення його походження та можливого подальшого проведення необхідних судових експертиз, оскільки у власника даного магазину відсутні будь-які дозволи, що передбачені чинним законодавством України», – йдеться в ухвалі Сівчука.

Слідчі подали апеляційну скаргу на таке рішення до Апеляційного суду Волинської області.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цей "суддя" бухий їздить та порушує ПДР, як він може адекватно судити?
Відповісти
Суддя Андрій Сівчук (до речі, розумна людина і фахівець) прийняв рішення у відповідноств до чинного законодавства щодо видобутку та зберігання бурштину, яке новою владою, вами, дідо, душе шанованою, так за два роки і не спромоглося змінити.
Відповісти
Нормальна мотивація. Підозру не пред'явлено - тож бурштин не арештовую.
А магазин до пістолета чому арештував? Тож підозри не пред'явлено!
170-ту статтю КПК прочитай, "ще не зовсім свідомий"
Відповісти
шо, дідо, ти бачив на власні очі, чи наслухався журналіюг, які пишуть тільки те,що їм теба, чи може надивився відео з чудо-камер паліцаїв, які показують те,що їм треба. спаплюжили нормальну людину і радієте.
Відповісти