На Рівненщині хочуть заборонити підводне полювання на рибу для луцьких ресторанів

На Рівненщині хочуть заборонити підводне полювання на рибу для луцьких ресторанів
Рибний патруль та депутати із Демидівського району Рівненської області вимагають, щоб якщо не заборонили, то принаймні суворо контролювали підводне полювання.

Розповідають, що мисливці на риб — жорстокі і через них у водоймах Рівненщини нібито значно поменшало риби, - пише Рівне вечірнє.

За словами заступника голови Демидівської районної ради Віталія Конського, на Демидівщині підводні мисливці полюють у Стиру та Хрінницькому водосховищі.

"Люди настільки знахабніли, що розстрілюють маточне поголів’я риби, яке на зиму у ямах стоїть. Бо мають замовлення від ресторанів та підприємств Луцька на рибу. Це ніякий не спорт, це браконьєрство. Пірнають з дорогим обладнанням, аквалангами і вночі, що заборонено, не маючи жодних документів та дозволів. Ми не проти підводного полювання, але потрібно, аби воно було організованим і в межах законодавства, аби був офіційний реєстр людей, які мають дозвіл цим займатися, - зазначив Конський.

Президент Рівненської обласної федерації підводних видів спорту Сергій Партас, навпаки, зазначає, що підводних мисливців за останні роки в області поменшало.

"Спроба заборонити підводну любительку риболовлю обмежує конституційні права наших членів. З 44 країн Євросоюзу тільки у шести заборонене підводне полювання, у Польщі підводним мисливцям навіть великі гроші платять. Звинувачувати їх у тому, що зникає риба, — абсурдно. В області є лише кілька водойм, де прозорість води дозволяє пірнати, а де тоді поділася риба з каламутної води? Окрім того, невже коли риба задихається — це гуманніше, аніж коли у неї стріляють з гарпуна?", - зазначив Партас.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Таких треба в тюрму саджати . Або гирю на ласти і на яму .
Відповісти
Згідний, деякі валять як останній раз. Це стосується і рибаків, недавній приклад р. Стир, на зимувальній ямі, двоє рибаків 15 кг лящів. Таким би гирю та на дно, хай би подивились як рибі живеться.
Відповісти
Я сам підводний мисливець з Нововолинська. На Хрінниках полюю не перший рік. Бачив там різне. В нерест не плавав жодного разу. Але коли в березні приїхав після того як лід зійшов - був в шоці. Камиш де мала би нереститись щука в декілька рядів обгороджений сітками. Про які обсяги йдеться? Кілометри. Від сторони Шибина це твориться круглий рік.
Відповісти
Є недобросовісні мисливці. Згідний. Але є й недобросовісні рибалки. Давайте тоді взагалі забороним вилов риби чи як? Місцеві мешканці якось обмовились що ще недавно як попадеш сіткою в нерест то з води не можна витягти. Стільки риби було а зараз немає. Це нормально? Кажуть сітками завжди рибалили. Це правда але ж не кілометрами в нерест. Тим паче що вже 2 роки в Хрінниках дуже мало води.
Відповісти
Сашко ти там в ночі всю рибу вибив,що суворо забороненно.тобі місцеві там напевно по шиї дали)
Відповісти
Останні новини
На Рівненщині хочуть заборонити підводне полювання на рибу для луцьких ресторанів
21 грудень, 2016, 14:57