В Україні з січня здорожчають сигарети і алкоголь

В Україні з січня здорожчають сигарети і алкоголь
Верховна Рада України прийняла за основу і в цілому підготовлений урядом проект закону про внесення змін у Податковий кодекс, що передбачає, зокрема, підвищення з 1 січня акцизів на лікеро-горілчану продукцію на 20%, а на слабоалкогольні напої та вино – на індекс споживчих цін – 12%, цигарки - 15-30%.

За відповідний законопроект проголосували 235 народних депутатів.

Згідно з документом, з 1 січня 2017 року ставка податку за 1 літр 100% спирту становитиме 126,96 гривні, а за 1 літр пива – 2,98 гривні.

Ставка на кріплені вина і вермути зросте до 8,02 гривні/літр, ігристі вина – 11,65 гривні/літр. У той же час акцизна ставка на сухі вина збережеться на рівні 0,01 гривні/літр.

Згідно до документа, його прийняття дозволить збільшити дохідну частину бюджету, забезпечить його збалансованість, а також адаптує його до норм європейського законодавства.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А про сигарети ви забули написати чи як це розуміти: стаття не відповідає заголовку?
Відповісти
Файнс новина
Відповісти
Тиждень тому був у сепарiв. У так званой ЛНР. Горiлки та тютюну, хоть у дупу дмухай. Грецьки сигарки 20-40 карбованцiв (росiйских рублiв. Гривнi нема). Горiлка. Дешева = 80 крб. Гарна 150 крб. Коньяк, гарний ***** = 300 крб. Шампанське 130-350 крб. Пиво 28-55 на скляну пiврiтра. 2,5 ПЕТ = 66-130 крб. Отже алканавти самогон вже не вживают.
Відповісти