Освіта чи спорт: у Луцьку дискутували кому залишити ДЮСШ

Освіта чи спорт: у Луцьку дискутували кому залишити ДЮСШ
Управління спорту переконане, що дитячо-юнацькі спортивні школи повинні перейти у їхнє відання, адже саме профільне управління знає як найкраще покращити роботу, систему та досягнення місцевих ДЮСШ. Освіта ж наголошує на тому, що забирати з цієї сфери спортшколи нашкодить, як дітям так і викладачам.

Усі ці тези звучали під час круглого столу в середу, 21 грудня.

Так, заступник міського голови Юрій Моклиця пояснив, що міські ДЮСШ треба передати у підпорядкування управлінню спорту, позаяк саме профільне управління буде якнайкраще забезпечувати та опікуватись коштами.

«У нас в місті спортивна галузь вже сформована. І я пропоную передати нам ДЮСШ, оскільки саме управління спорту знає про всі потреби спортивних шкіл, може забезпечити краще фінансування. Так, не всі діти будуть працювати на те, аби в подальшому стати спортсменами, і це не погано. Вони можуть займатись як у ДЮСШ, так і в інших гуртках та секціях. Але в наших школах треба розвивати спорт», - пояснив Юрій Моклиця.

Та додав, що на сьогодні в Україні діє 1294 ДЮСШ, з них 545 наразі у підпорядкуванні управління освіти. У зазначених школах низький рівень підготовки спортивного класу, а до збірних входять лише 0,3% зі всіх таких спортшкіл.

Як приклад Юрій Моклиця розповів про те, що у Миколаєві місцеві ДЮСШ було передано у відання управлінню спорту, що дало свої позитиві результати - люди задоволені та покращилось фінансування.

Натомість начальник міського управління освіти Олег Гребенюк зауважив, що освіта це не галузь, яка вчить лише писати та читати, а включає у себе і мистецтво, і спорт, і профтехосвіту.

Водночас на круглому столі прозвучала інформація про те, що кілька років тому в систему освіти було передано Шацьку та Турійську ДЮСШ і з того часу вони дуже занепали. А на відновлення їх роботи було витрачено багато часу, зусиль та ресурсів.

А представник обласного управління освіти розповіла, як свого часу працювала тренером у школі і добре пам’ятає, що в управління освіти на першому місці завжди стояли досягнення учнів у навчальних предметах, а спорт був на останньому місці.

Зрештою, остаточне рішення в цьому питанні будуть приймати депутати Луцькради на пленарному засіданні сесії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Освіта чи спорт: у Луцьку дискутували кому залишити ДЮСШ
21 грудень, 2016, 17:57