ЗМІ: Аваков роздав півсотні пістолетів одній особі

ЗМІ: Аваков роздав півсотні пістолетів одній особі
В Україні розгорається скандал через Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, який ніби-то роздав 417 одиниць бойових пістолетів, автоматів і кулеметів як нагородної зброї.

Журналісти відзначають, що МВС своєрідно виконало вимогу суду розкрити імена осіб, нагороджених вогнепальною зброєю, - пише Інформаційне агентство Волинські новини із посиланням на Українські новини.

Повідомляється, що вигравши усі суди редакція видання отримала від МВС перелік з 417 пунктів, проте в графі одержувача всюди значиться одне і те ж слово «Особа», а в графі тип зброї - слово «пістолет». І тільки в одній графі значаться дати і номери наказів.

Журналісти назвали наданий список відвертим плювком в бік ЗМІ і українських судів. Вони стверджують, що «представлений МВС папірець не є, і не може бути списком» і у Авакова ні по суті, ні по формі не виконали судове рішення.

З формальної відповіді відомства видання робить настільки ж формальний висновок - всі 417 одиниць вогнепальної зброї отримала одна і та ж «Особа», яка згадується у всіх наказах Авакова про нагородження. Але, як відзначають журналісти, видача одній і тій же невстановленій особі 417 одиниць вогнепальної зброї зі складів МВС в кращому випадку підпадає під статтю КК України про розкрадання державного майна, а в гіршому - під частину 2 статті 262 КК про заволодіння вогнепальною зброєю з використанням службового становища, що передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі.

Видання пише, навіть якщо Аваков і вважає, що вручав пістолети не від імені держави, а від «себе особисто», він не може ховати прізвища всіх нагороджених, оскільки вручав державне майно. Крім того, як зазначає видання, сумнів викликає цифра «417», оскільки сам Аваков публічно заявляв, що за 2015-2016 роки вручив 2200 одиниць вогнепальної зброї.

Також зовсім відвертими підтасуваннями журналісти називають 4 відповіді в графі «тип зброї», де майже всюди написано «пістолет», і лише в декількох рядках – «револьвер».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
держава іхня - що хочуть, те й роблять! Скачіть.
Відповісти
Роздав тим кого по закону Савченко випустили і потім будуть ду...у АвакOFFа прикривати або провокації влаштовувати або не потрібних людей "прибирати"! Хто не знає хто такий АвакOFF?! :) Це просто жах! :(
Відповісти
Останні новини
ЗМІ: Аваков роздав півсотні пістолетів одній особі
22 грудень, 2016, 05:19