В цієї держави дійсно серйозні проблеми, - луцький азовець про «атестацію» поліції

В цієї держави дійсно серйозні проблеми, - луцький азовець про «атестацію» поліції
Очільник "Національного Корпусу" Волині Андрія Д'яченко розповів про новий етап "атестації" поліції, під час якого підвищували правоохоронців.

Про це він написав у Facebook.

Публікуємо допис без змін і правок:

Мав сумнівне щастя бути присутнім на двох атестаційних комісіях в обласному управлінні ГУНП. Що сказати? В цієї держави дійсно серйозні проблеми. Боюсь більші, ніж здається на перший погляд. МВС одне ж з найбільш фінансованих і начебто одне з найбільш реформованих у нашій державі відомств. І якщо отак, як на цих атестаційних комісіях, виглядає МВС, навіть рахуючи демонстративно-реформованих декоративних патрульних поліцейських, то боюсь Революція гідності була лиш прологом.

Найплачевніше, що абсолютна більшість атестованих міліціонерів (таки міліціонерів, я не описався) і справді не були одіозними особистостями, не побудували триповерхових палаців з бурштинових відкатів і не розстрілювали Небесну сотню. Майже всі атестовані це прості слідчі, які атестувались на старших слідчих, дільничних та дрібних начальників всіх можливих відділів реформованої горе-структури. Хтось із них напевно брав дрібні, як і їх посади, хабарі, але суть навіть не в цьому.

Заради справедливості відразу скажу, що з майже півсотні розглянутих кандидатур троє-четверо тримали себе принаймні гідно. Але… але… але…

Середньостатистичний типаж атестованого міліціонера - це сірий, безініціативний виконавець, який боїться начальства, не хоче нічого міняти і розвиватись та погоджується на нудну провінційну кар’єру step by step.

Вражаюче, але більшість атестованих запевняли, що їх все влаштовує і вони згідні працювати так, як є. Ні, ну деякі щоправда несміливо нарікали на погане матеріально-технічне забезпечення. Ніхто не сказав, що хотів би пройти якісь курси, спецпідготовку чи навчання в канадських інструкторів. Жартую, які там канадські інструктори)). Одна з атестованих по тестах на профпридатність набрала 24 бали з 60. А один з дільничних, уявіть, живе за 45 км. від місця служби і щодня їздить з іншого району. Уявляєте оперативність.

Міліцейські чини з великими погонами тяжко видихали і відвертали очі, бо все прекрасно розуміли, але будучи заручниками системи теж нічого не могли вдіяти, бо в МВС криза кадрів, бо в середньому на одного слідчого припадає… 283 (двісті вісімдесят три) справи.

До речі, забув сказати - атестовані до цього вже пройшли попередні декілька комісій, тобто тепер розглядались найкращі…

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
розглядали найкрпщих то уявляю гірших.сподіваюсь що призвища деякіх осіб що просили підвищення скоро засвітятся у скандальних судових справах та журналістськіх розслідуваннях
Відповісти
а ти піди ще послужи в тій міліції чи поліції і побачиш яку ініціативу в матеріально-технічному забезпеченню проявиш ти
Відповісти
Значить ти чувачок не спілкуєшся з простими слідчими і операми якщо так кажеш
Відповісти
Це народ котрий не здатний збудувати державу що доказано віками.
Долізши до корита воно безбожно усе краде доскаженства.
Ним повинен хтось керувати він сам не спроможний керувати. Він може воювати, працювати а керувати повинен хтось.
При владі 100% депутати, прокурори, судді, митники усі скоти і подонки. Кожен сидить і думає що це не про його так так гнида це про тебе що зараз сидить і читає ц. Сидиш і думаєш скільки я сьогодні вкраду до кінця дня. Будь ти проклятий і твої прокляті усі нащадки, щоб ви поздихали і не розмножувалися.
Відповісти
Імпотенцію треба лікувати, а не пояснювати або виправдовувати. Мєнт-холоп - це страшніше, аніж мавпа з гранатою. Він не прогнозований. Його дії ніколи не узгоджуються з законом. І та абсолютна більшість атестованих не побудувала палаців не вбивала людей на Майдані не тому, що нормальна, а тому, що не отримала дозволу або наказу. Бійтесь мовчазних і слухняних
Відповісти
поц ріота. А сам хоч палець об палець вдарив, щоб було краще?
Відповісти
шановний а ти хоч юридичну освіту маєш щоб оцінювати працівників поліції ??? Хто вибачиться перед працівниками поліції які поновилися через суд !!! Якщо вже так хочем в Європу то слід поважити суд
Відповісти
Нeхай підe молодим слідчим і покажe майстeр клас! Сидів на задній парті під час атeстаціі і пeрeглядав фeйсбук. Чого нe зробив заяву, нe задав запитання? Бо нeзнає що спитати! Бо надягнув комуфляж щоб в місті бути помітним )
Відповісти
Але й ви дурні в тій мєнтовці. У нас на воротах ряровий прикордонників має більше чим ваші генерали
Відповісти
хоч метр кардону! Аби чумадан пропхати з контрабандов...
Відповісти
Дільничний їздить за 45 км щодня на роботу. Проїзд в Луцьк і назад за місяць - то скільки залишалось від його зарплати???? Цікаво, на які кошти він жив...
Відповісти
не в тій міліціі а народу Украіни.на жаль більшість нормальних пацанів відсіяли а бидло ще й на поищення подало
Відповісти
Останні новини
В цієї держави дійсно серйозні проблеми, - луцький азовець про «атестацію» поліції
22 грудень, 2016, 08:11