Міліція заперечила Голєвій

Міліція заперечила Голєвій
В управлінні МВС України у Волинській області заявили, що начальник слідчого управління УМВС України у Волинській області Михайло Руденко, коментуючи на прес-конференції розслідування справи про напад на офіс Олени Голєвої, не порушив таємницю слідства.

Нагадаємо, 15 жовтня начальник слідчого управління УМВС України у Волинській області Михайло Руденко заявив, що напад на офіс кандидата в народні депутати Олени Голєвої у Луцьку не являв ніякої небезпеки, а окремі з нападників були знайомі з працівниками штабу Голєвої. «Відомо одне: це було інсценовано театральне дійство...», - заявив міліціонер. Руденко також додав, що «до вказаної події жоден з опонентів по передвиборчих перегонах Голєвої не був причетний, в тому числі і Ігор Палиця».

Олена Голєва, коментуючи 16 жовтня це повідомлення правоохоронця, зокрема, заявила: «Здається дивним той факт, що представник правоохоронних органів… озвучує інформацію, яка є таємницею слідства, свідомо порушуючи ч. 2 ст. 387 Кримінального кодексу України «Розголошення даних досудового слідства або дізнання». Суто політичні оцінки та згадування кандидатів в народні депутати в коментарях працівника міліції наводять на думку про те, що вони займають певну політичну позицію в той час, коли повинні бути поза політикою і розглядати справу неупереджено».

17 жовтня Сектор зв’язків з громадськістю УМВС України у Волинській області оприлюднив повідомлення, у якому заявив:

НАЧАЛЬНИК СЛІДЧОГО УПРАВЛІННЯ УМВС УКРАЇНИ У ВОЛИНСЬКІЙ ОБЛАСТІ НЕ ПОРУШИВ НОРМ КРИМІНАЛЬНО-ПРОЦЕСУАЛЬНОГО ЗАКОНОДАВСТВА

16 жовтня 2012 року Інтернет-видання «ВолиньPost» оприлюднило статтю «За лаштунками «театрального дійства», або Як кримінальна справа перетворюється на фарс» за підписом кандидата в народні депутати по одномандатному виборчому округу №22 Олени Голєвої, а також 17 жовтня 2012 року статтю «Через керівника «Аверсу» Палиця пропонував знятися з виборів, – Голєва».

У публікаціях пані Голєва звинувачує начальника слідчого управління УМВС України у Волинській області Михайла Руденка у розголошенні таємниці слідства у справі, що стосується хуліганських дій в її офісі, а також у політичній ангажованості слідчих. Із цього приводу повідомляємо наступне.

Статтею 121 КПК України встановлено, що дані досудового слідства можна оголосити лише з дозволу слідчого або прокурора і в тому обсягу, в якому вони визнають можливим.

Оголошена 15 жовтня 2012 року начальником СУ УМВС України у Волинській області Михайлом Руденком під час прес-конференції інформація щодо мотиву у здійсненні нападу на офіс кандидата в народні депутати Олени Голєвої направлена виключно на зняття соціальної напруги у мешканців міста та спростування чуток щодо політичного підґрунтя ситуації навколо кримінальної справи і жодним чином не може негативно вплинути на подальше її розслідування та прийняття законного і обґрунтованого рішення.

Зазначена інформація не суперечить вимогам ст. 121 КПК України.
Зміст висловлювань начальника слідчого управління не містить жодної інформації, яка б відповідала усім критеріям, що ставляться до даних досудового слідства, оскільки не стосується підозрюваних, обвинувачених чи інших осіб, які є учасниками розслідування, а також будь-яких доказів у кримінальній справі, - заявляють у СГЗ УМВС України у Волинській області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чо величко не заперечує? Видно правда
Відповісти