У Луцьку - великий турнір з плавання

У Луцьку - великий турнір з плавання
У Луцьку розпочався турнір, в якому беруть участь 170 плавців.

Змагання присвячені 45-ій річниці відкриття Центрального басейну, - повідомили у прес-службі міськради.

Учасниками цьогорічних змагань стали близько 170 плавців із Полтавської, Рівненської та Тернопільської областей. Місто Луцьк представляють команди КЗ “КДЮСШ №1 Луцької міської ради, Луцького НВК №26 та господарі змагань — команда КЗ “СДЮШОР плавання Луцької міської ради”. Учасники змагатимуться відповідно до спортивної кваліфікації у трьох вікових групах. Це юнаки та дівчата 1999-2000, 2001-2002 р.н. 2003-2004 р.н. У кожній віковій групі — 8 спортсменів (4 дівчини та 4 юнаки) і 1 представник.

На святкове відкриття турніру завітали заступник міського голови Юрій Моклиця та начальник управління з питань фізичної культури та спорту міської ради Юрій Волинець.

Юрій Моклиця вручив призи кращим спортсменам - переможцям та призерам всеукраїнських змагань із плавання. Нові плавальні костюми отримали Юлія Смаль, Віталій Алпатов, Антон Смаля Ольга Степанцова, Христина Герасимчук, Анастасія Музичко, Дана Ахмедову, Богдан Куяву, Андрій Наумова, Костянтин Поліщук, Ілля Петрочук та Станіслав Мацюк.

Нещодавно збірна команда КЗ “СДЮШОР плавання Луцької міської ради” брала участь у Всеукраїнських спортивних іграх школярів України з плавання та виборола І місце, отримавши Кубок України. Учасники Спортивних ігор школярів у Білій Церкві отримали подарунки від старшого спеціаліста відділення комітету по фізичній культурі та спорту Міністерства освіти і науки України у Волинській області Сергія Дмитрука.

По тому розпочалися особисто-командні запливи. У перший день змагань плавці долатимуть естафети 50 м вільним стилем, 50 м брас, 100 м н/с, 100 м батерфляй, 100 м к/плав., 200 вільним стилем, 200 м брас, 400 м комбіноване, 4*50 м комбінована.

З трибун спортсменів палко підтримували тренери, батьки та друзі.

У другий день змагань юнаки та дівчата подолають дистанції у 50 м на спині, 50 м батерфляй, 100 м вільним стилем, 100 м брас, 200 м комбіноване, 200 м на спині, 200 м бетарфляй та 4*50 вільним стилем (змішана).

Судитимуть змагання члени суддівської колегії Волинської обласної федерації плавання та чолі з Вікторм Самчуком, суддею І категорії, директором КЗ “СДЮШОР плавання Луцької міської ради”.

У фіналі переможці та призери будуть нагороджені дипломами та медалями управління з питань фізичної культури та спорту Луцької міської ради.

Турнір проводиться з метою популяризації плавання як виду спорту та підвищення рівня спортивної майстерності. Окрім цього, подібні заходи сприяють зміцненню дружніх зв'язків між закладами фізичної культури та спорту різних регіонів України.




Довідка

Дитячо-юнацька спортивна школа плавання міста Луцька з'явилася у Луцьку 1976 року. Сьогодні КЗ «СДЮСШОР плавання» – позашкільний навчальний заклад спортивного профілю, у якому створені усі необхідні умови для гармонійного виховання, фізичного розвитку, повноцінного оздоровлення, змістовного відпочинку і дозвілля дітей та молоді, самореалізації, набуття навичок здорового способу життя,а також підготовки спортсменів з видів спорту, що розвиваються в закладі, до складу збірних команд області та спортивного резерву для збірних команд України.

За 45 років роботи в школі у групах початкової підготовки та навчально – тренувальних групах займалось плаванням близько 27000 тис. дітей та у фізкультурно – оздоровчих групах було оздоровлено близько 35000тис. населення м. Луцька та прилеглих районів.

Школа систематично посідає високі місця у рейтингах та у командному заліку на найпрестижніших міжнародних та всеукраїнських змаганнях

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку - великий турнір з плавання
22 грудень, 2016, 21:05