«Лист святому Миколаю»: діти волинських Героїв отримали подарунки

«Лист святому Миколаю»: діти волинських Героїв отримали подарунки
Діти військових Турійського району отримали подарунки від волонтерів.

Цьогоріч на звернення благодійного фонду волонтерської організації «Волинь SOS» на чолі з Тетяною Должко, що були розмішені в інтернеті, відгукнулось особливо багато людей. Вони поділились дитячими речами, іграшками, закупили солодощі, фарби, альбоми й таке інше, – йдеться в повідомленні спільноти ВолиньSOS.

Особливо ж відчутну допомогу волинянам надала українська діаспора з Німеччини. Молода волинянка Ліда Веремчук, яка мешкає тепер у Дрездені, зорганізувала свою родину та місцеву громаду української греко-католицької церкви, яку очолює отець Богдан Лука. Звернулася й до своїх друзів та навіть незнайомих людей (через Інтернет) з Німеччини, України, Польщі та Об’єднаних Арабських Еміратів.

Волонтери задумали реалізувати мрії діток, прочитавши їхні прохання, викладені у листах напередодні свята Миколая. Акція так і називалась – «Лист святому Миколаю».

«Це приблизно 200 здійснених дитячих мрій, – розповіла Лідія, – хоча про загальну кількість дітей, охоплених акцією, говорити важко, адже у нас був лист на школу і багато листів від багатодітних сімей. Всього розглянули 165 листів. А до їх збору та роздачі подарунків було залучено приблизно десять, а може й більше, волонтерів. Всі подарунки були іменні, ми намагалися догодити кожній дитині, виконати саме те бажання, яке описувалося в листі».

У нашому районі до проведення акції долучились члени Волинської обласної громадської організації «Волинські патріоти», працівники галузі освіти, інші небайдужі люди.

Освітяни попросили написати листи до Святого Миколая дітей учасників АТО з тих родин, де батьки не мають можливості виконати дитячі прохання повною мірою, а також сина й доньку загиблого Героя Івана Ващені.

Отож, дівчатка й хлопчики розповіли про свої мрії доброму Святому і 19 грудня отримали такі бажані подарунки. Більш як у двадцять родин Турійсього району навідались волонтери Василь Гут, Андрій Філіпчук та Яна Цапук, які того дня стали помічниками Миколая.

Варто сказати Яна, волонтер з села Мстишин Луцького району, на подарунки дітям витратила власні гроші, за які планувала купити собі зимову куртку. «У мене ще й стара куртка непогана, а справжню радість дітей ні з чим порівняти не можна», – каже дівчина.

Села Турійського району 19 грудня волонтери об’їжджали з самого зранку й до вечора. Але навіть в тих оселях, куди навідались пізно, дітки спати не лягали, чекали подарнуків. Маса щирих емоцій переповнювала дітвору, коли отримували яскраві подарункові пакунки чи велосипеди. Це була непідробна атмосфера свята здійснення мрій. Приміром, маленька Тетянка з Кустич отримала саме такого велосипеда, якого намалювала у листі. Придбала та передала велосипед українська родина з німецького міста Дрезден.

















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Лист святому Миколаю»: діти волинських Героїв отримали подарунки
23 грудень, 2016, 11:27