Звіт луцьких депутатів від «Солідарності»: благоустрій, благодійність, відповідальність

Звіт луцьких депутатів від «Солідарності»: благоустрій, благодійність, відповідальність
До завершення добігає 2016 рік, і команда фракції «Солідарність» у Луцькій міській раді звітує про виконану роботу та плани на майбутнє.

Наразі фракція налічує сім депутатів, які своїми діями показали, що в повному обсязі здатні дбати про інтереси громади. Так, «Солідарність» у міській раді представляють: Артем Запотоцький, Наталія Бунда, Андрій Покровський, Андрій Авраменко, Олександр Козлюк, Петро Нестерук та Євген Ткачук, який і очолює фракцію.

Кожен член фракції протягом року піклувався про порядок на своєму виборчому окрузі та дбав про благоустрій міста загалом. Депутати активно брали участь у діяльності постійних комісій та вирішували важливі проблеми на сесіях Луцької міської ради.

«Серед найактуальніших питань, які ми піднімали, були ті, що стосувалися виділення житла для воїнів АТО, ремонту доріг, дитячих і спортивних майданчиків, шкіл та дитсадочків, прибудинкових територій, освітлення вулиць, культурно-туристичного життя міста. Загалом ми з колегами провели 12 сесій, розглянули більш ніж тисячу питань та прийняли 992 рішення», – розповідає голова фракції Євген Ткачук.

Протягом року команда підготувала майже 150 запитів та звернень. Це чимала робота, адже за цією цифрою стоять конкретні проблеми лучан, які потребують вирішення.



Важливий напрямок діяльності ради – це ремонт дворових територій. Цьогоріч майже у всіх мікрорайонах міста ремонтувались двори, а це неабияка робота. Ще кілька років тому ніхто й не зважав на те, що відбувається у спальних районах, адже кошти виділялись на центральні вулиці. «За рік капітально відремонтували прибудинкові території на вулицях Вавілова, 5 (встановлено дитячий майданчик), Проспект Волі 37, 39, 39А (встановлено дитячий майданчик), проспект Волі, 22, на черзі – капітальний ремонт прибудинкової території на вулиці Коперніка, 27», – розповідає про роботу на окрузі Артем Запотоцький.

Не менше успіхів і в його колеги Андрія Авраменка. «Проведений капітальний ремонт тротуарів і прибудинкових територій на вулиці Ветеранів, 15, 17 та 19», – розповідає він. До слова, депутат не лише лобіював інтереси виборців, а й сам працював над тим, аби здійснити благоустрій території, тож разом з жителями його часто можна було побачити у дворах на толоках.

Оновили свій двір і мешканці ОСББ «Щасливі оселі», що на проспекті Волі. З міського бюджету виділили гроші на бруківку, а меценат Андрій Покровський профінансував встановлення майданчиків, лавок, прибудинкового освітлення та посів газону, пообіцявши в майбутньому забезпечити жителів цих будинків саджанцями дерев. Свого слова депутат дотримав і разом з учасниками толоки взяв участь у посадці рослин.

Чимало було зроблено й у районі ЛПЗ, адже вже другу каденцію поспіль представляти свої інтереси у раді тамтешні жителі довіряють Євгенові Ткачуку. «Звичайно, ми проводимо ремонт дворових територій. Причому не лише доріг, а й тротуарів, аби мами з візочками могли комфортно гуляти.



Взагалі ремонт дворів – це один із пріоритетів і Миколи Ярославовича (міський голова, – ред). Звісно, ми залучаємо й самих жителів, наприклад, до толок, прибираємо сквер «Дубки» та багато іншого», – розповідає він. Окрім того, в мікрорайоні є гуртожиток, який нині належить ПАТ «Електротермометрія». Люди, які мешкають у ньому, вже багато років не можуть приватизувати своє житло.

«Я мав переговори з власником, він готовий за невелику суму, 2,5 мільйона гривень, передати цей будинок на баланс міста. Під час сесії я вніс пропозицію передбачити на 2017 рік кошти для прийняття гуртожитку, аби приміщення стало комунальною власністю. Таким чином 108 родин у подальшому матимуть змогу приватизувати свої помешкання. Зараз ми працюємо над тим, щоби закласти ці кошти в бюджеті 2017 року», – зазначає депутат.

До слова, чимало депутатів із фракції «Солідарність» й самі мешкають на окрузі, від якого обирались. Це, зокрема, й Олександр Козлюк. Він знає напам’ять усі будинки, котрі входять у коло його відповідальності, вивчив усі проблеми району, для вирішення яких докладає максимум зусиль. Щодня обранець отримує по кілька телефонних дзвінків від жителів округу і жодне зі звернень не лишає без уваги.



«Більшість моїх депутатських звернень стосувалася господарської діяльності округу. Одне з них – щодо встановлення індивідуальних теплових пунктів. Передбачено встановити ІТП у будинках мого округу – на проспекті Соборності, 32, 32а, 32б, 34, 35, 37, 37а, 38, 38а, 40, 42 і 42а. Ці будинки внесені у програму і будуть оснащені індивідуальними тепловими пунктами, найімовірніше, у 2017 році. Насамперед, це фінансова вигода. ІТП забезпечать економію при оплаті за комунальні послуги – приблизно 40%.

Крім того, вони дають можливість регулювати рівень обігріву квартир у будинку залежно від погодних умов. Мешканці зможуть посилювати опалення в морози і робити його слабшим при потеплінні», – зазначає депутат.
Чимало для мікрорайону Вересневе зробила й депутат Наталія Бунда, яка теж працює там вже другу каденцію. «Одна з основних проблем – це відсутнє каналізування. І це не нормально у двадцять першому столітті.

До того ж, через це не можна зробити ремонт доріг, адже згодом доведеться знімати асфальтне покриття задля прокладення труб. Однак поступово ми реалізовуємо всі ініціативи, й люди вже зараз бачать, як змінилось Вересневе, про котре раніше й не говорили як про Луцьк», – розповідає депутат.



23 депутатські звернення і всього одне пропущене сесійне засідання – сухі цифри, за якими стоїть колосальна робота депутат Петра Нестерука. Так, за рік капітально відремонтували частину вулиці Петра Маха та Християнську, вулицю Сапалаївську, Григорія Сковороди, Павла Пащевського, Князів Острозьких, Дарвіна, Морозова, Петра Могили, здійснили поточний ремонт частини вулиці Балківської та капітальний ремонт прибудинкової території на вулиці Гетьмана Мазепи, 49.

До слова, у цьому дворі не просто замінили асфальт, але й зробили його яскравішим, адже художники розмалювали стіни будинків яскравими графіті, котрі вже встигли стати улюбленою локацією для фотографій.
Оскільки Петро Нестерук і сам проживає на території свого округу, то з подвійним ентузіазмом намагається зробити його комфортнішим. Так, під час толоки у Парку імені 900-річчя Луцька за його сприяння встановили двадцять лавочок. А в планах – організувати тут «спортивний куточок» – футбольне поле і спортмайданчик для жителів мікрорайону.

Звісно, окрім благоустрою територій проводиться й вуличне освітлення в місті, адже це не лише комфорт, а й безпека людей.



Важливим проектом, над яким працювали обранці лучан, було виділення квартир учасникам АТО на умовах співфінансування. Наразі допрацьовується механізм, і вже у 2017 році перші військові почнуть отримувати житло.

Чимало депутатів працювали і як благодійники, адже важливо, що люди знають, до кого звернутись і як отримати допомогу.

Окрім того, обранці громади з «Солідарності» відкриті для лучан: їхні особисті номери телефонів є у вільному доступі, періодично проводяться прийоми громадян, усі активно зустрічаються з жителями округів.

«Усі ми прийшли в раду, аби зробити місто кращим. Звісно, все й одразу неможливо реалізувати, але ми впевнено працюємо на результат і переконані, що Луцьк – це вже європейське місто. А з кожним роком воно ставатиме ще кращим!» – резюмував голова фракції Євген Ткачук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Люди добрі от шо че за х...... Робота така? Місяць назад я подякував нашій владі за освітлення та укладку бруківки пішохідно велосипедної доріжки. Так швидко вони положили бруківку на цей клаптик, та тільки я подякував на своїй сторінці......все..... Робота зупинилась .... Мало того то вже вивезли палєти з бруківкою які були розставленні продовж всієївул. Соборності від 26 будинку до магазин тигрес.
Урядовці ви вже геть здуріли так розводить Лучан. Таку роботу робіть навколо свого житла. Ви придуркі вирили траншею посипали щебінь... Там ноги поламати можна.... Ви сволочі безсовістні, як з дітьми там пройти. Каляскою з дитиною нереально проїхати.... Я бажаю щоб ваші жінки вкого є діти кожен день гуляли по таких ...... я неможу навіть назвати це пішохідною доріжкою. ВИМАГАЄМО НЕГАЙНОГО РІШЕННЯ цього питання!!!....
Відповісти
В нашому коментарі йдеться про вул.Соборності від магазина Тигрес до будинка соборності 26
Відповісти
Останні новини
Звіт луцьких депутатів від «Солідарності»: благоустрій, благодійність, відповідальність
23 грудень, 2016, 12:08