Розповіли, як створювали карту Старого Луцька для незрячих

Розповіли, як створювали карту Старого Луцька для незрячих
Створивши першу на Волині тактильну карту для людей із вадами зору, доцент кафедри дизайну Луцького національного технічного університету Дмитро Авраменко та завідувач кафедри інженерної педагогіки, психології та українознавства Луцького національного технічного університету Оксана Жук стали переможцями всеукраїнського грантового конкурсу «Активуй свою мрію».

Організатори конкурсу – CANactions і Western NIS Enterprise Fund (США). За цей рік вони вже вдруге провели в Україні конкурс малих грантів DreamActions (Активуй свою мрію) на кращий міський проект, - повідомили у прес-службі вишу.

Мета конкурсу – стимулювати ініціативних громадян до реалізації практичних міських проектів у різних напрямках (культурна спадщина, міська інфраструктура тощо).

З-поміж 514 поданих на конкурс проектів було відібрано 10. Серед них – проект наших викладачів Дмитра Авраменка та Оксани Жук «Тактильна карта історичної частини Луцька для людей із вадами зору (сліпих та слабозорих)».

Метою проекту є створення сприятливого середовища для життєдіяльності незрячих людей шляхом створення тактильної мапи історичної частини Луцька та аудіо-супроводу до неї.

«Сьогодні наукова та освітня спільнота отримує нові виклики, і ми не можемо лишатись осторонь генерування нових ідей. Наша перемога – це результат злагодженої командної роботи і максимальне використання міждисциплінарних зв’язків, що були спрямовані на розширення можливостей людей із вадами зору. Ми хочемо, щоб усі мешканці міста мали доступ до його культурного простору», – розповідає Оксана Жук.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Розповіли, як створювали карту Старого Луцька для незрячих
24 грудень, 2016, 13:47