В опозиції: депутати від «Самопомочі» прозвітували про роботу

В опозиції: депутати від «Самопомочі» прозвітували про роботу
Депутати фракції «Об’єдання «Самопоміч» у Володимир-Волинській міськрад та депутати Волинської облради від цього міста прозвітували про роботу за рік.

Його провели у суботу, 24 грудня в культурно-мистецькому центрі міста.

Як розповідає голова фракції Віра Сергєєва, наразі «Самопоміч» має 7 із 34 депутатів у міській раді та перебуває у меншості. Тому чимало їх ініціатив не підтримуються. Тим не менш, фракція досить дисциплінована, адже лише 3 депутати пропустили по одному засіданню сесії впродовж року. Загалом вони подали 8 проектів рішень, з яких депутати із більшості підтримали лише 4. Також було 17 запитів і 224 звернення.

«Ми змушені подавати по декілька звернень на одне питання, бо чиновники часто реагують відписками. Але наше завдання – зробити справу до кінця», - переконана Сергєєва.

Згідно із її звітом, за рік депутат провела 70 днів прийому у громадській приймальні, провела 14 зустрічей із виборцями, ініціювала створення тимчасової комісії щодо перевірки використання бюджетних коштів, подала 112 звернень, 9 запитів, 4 поправки до рішень та 3 проекти рішень.

Депутат працювала у робочих групах з питань контролю харчування в школах міста, роботи «Володимир-Волинськтеплокомуненерго», створення Стратегії розвитку міста, а також в постійних комісіях з питань бюджету, соціального захисту, законності.



Депутат Олег Венгер за рік роботи мав 9 виступів, подав 8 звернень та 2 поправки до рішень. Він зосередив свою роботу на напрямках бюджетних видатків, аналізу бюджетних запитів від розпорядників коштів, податків. Депутат вважає, що у Володимирі-Волинському відсутня позитивна динаміка щодо фінансування установ.



Депутат Ярослав Жук за рік мав 39 виступів, подав 53 звернення, 12 поправок до проектів рішень та 2 проекти рішень. Свою роботу Жук зосередив у напрямках розробки бюджетного регламенту, необхідності надання техніко-економічного обґрунтування бюджетних запитів, звертав увагу на порушеннях при формуванні порядку денного та підготовці проектів рішень, відстоював інтереси жителів міста в питаннях встановлення теплових лічильників, контролював якість проведення ремонтів доріг, відстоював інтереси колективу «Володимир-Волинськтеплокомуненерго», де працює головним інженером.

За словами Жука, часто більшість у міській раді та виконавчі органи ігнорують позицію «Самопомочі».

«Часто все вирішують чиновники. Нам дають готові рішення. Ми просто піднімаємо руку для того, щоб якесь рішення стало юридичним. Я думаю, що так не повинно бути. Навіть візьміть, скільки в бюджеті на 2017 рік є бюджетних запитів депутатів. Мабуть немає жодного. Це означає, що запити просто блокуються або їх не подають. Ми можемо наперед знати, якщо проект від «Самопомочі», він не буде прийнятий», - пояснює Жук.



Депутат Павло Шлейн подав за рік роботи 2 запити, 12 звернень та мав 3 виступи. Зокрема це звернення до влади польського Грубешова щодо спільного відзначення Грубешовської операції (спільної операції польського руху опору та УПА під час Другої світової). Також депутат організував із мешканцями району цегельного заводу спільну толоку.



Ігор Мацюк протягом року мав 12 виступів, подав 12 звернень та 3 поправки до рішень. Зокрема депутата домігся усунення недоліків під час асфальтування вулиці Б.Хмельницього ПП «Аміла», добивався якіснішого ремонту вулиці Зимнівської та початку будівництва об'їзної дороги навколо міста.



Олег Тимосевич впродовж року подав 3 проекти рішень, 4 поправки до проектів рішень, 2 запити, 13 звернень та мав 49 виступів. Депутат долучився до розробки тексту регламенту ради в рамках роботи комісії законності та правопорядку.



Депутата Микола Смаль протягом року подав 2 поправки до проектів рішень, 12 звернень та мав 7 виступів. Зокрема він працював над оснащенням Центру позашкільної освіти, контролював якість проведення робіт із благоустрою.



Також про свою роботу прозвітували 2 депутати обласної ради від «Самопомочі» Костянтин Зінкевич та Олексій Панасюк, які обиралися у Володимирі-Волинському.

Зінкевич за рік роботи у облраді подав 1 проект рішення, 3 поправки, 6 запитів, 56 звернень та мав 15 виступів. Зокрема депутат добився ремонту пасажирської платформи та перону у селі Овадне Володимир-Волинського району, розміщення додаткової інформації на залізничних станціях, працював у напрямку контролю теплопостачання у Володимирі, ремонту вулиць, встановлення дорожніх знаків, збереження історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир», забезпечення шкіл, роботи «Володимир-Волинськтеплокомуненерго», розробки регламенту обласної ради тощо.

Також за рік депутат зібрав інформацію про сміттєзвалища у Волинській області, щоб допомогти знайти інвестора, який зможе створити тут підприємство для добування газу на них. За його словами, важливо створити на Волині необхідні умови для інвестицій, тобто усунути корупційні «апетити»чиновників. «Проблема із інвестором одна - вони не дають «відкатів», - пояснює депутат.



Депутат Олексій Панасюк подав 4 поправки до проектів рішень, 7 запитів та 12 звернень. Депутат за рік роботи добився перевірки законності вирубки дерев вздовж доріг області, «Волиньобленерго» щодо можливого зловживання монопольним становищем, направляв звернення до прем’єр-міністра та голови ДФС щодо продажу контрафакту, створення електронної черги для швидшого і організованого перетину кордону, ремонту та освітлення дороги Ковель-Жовква у Нововолинську, незаконного видобутку бурштину.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
піар самодрочки...
Відповісти
У Самопомочі поки не розчарувались і вони не продались як патріотична і націоналістична швобода, білосердечна батьківщина, і ригівський наш край.
Відповісти
Трандюки вони і всьо, на подбор всі з шизою
Відповісти
Останні новини
В опозиції: депутати від «Самопомочі» прозвітували про роботу
25 грудень, 2016, 09:01