Волинські ялинки поїдуть на фронт

Волинські ялинки поїдуть на фронт
Дерева для військових обирають пишні та невисокі, щоб їх можна було встановити у бліндажі.

Найгарніші новорічні ялинки – на Волині! Принаймні переконують в цьому тамтешні лісівники. Кажуть, що попри те, що древа доводиться везти за сотні кілометрів, вони мають неабиякий попит серед українців. На партію волинських новорічних красунь чекають і українські військові на сході, - йдеться в сюжеті 5 каналу.

Десятки зрізаних новорічних дерев невдовзі доправлять армійцям на передову. Лісівники кажуть, що ялинки для військових обирають пишні та невисокі, щоб їх можна було встановити у бліндажі.

"Не перший рік ми відправляємо з волонтерськими організаціями. Волонтери приїжджають, ми домовляємося про потребу, яка їм треба і ми їх їм даємо", – пояснив головний спеціаліст відділу лісового господарства Олександр Литвин.

Волонтери доправлять деревця у підрозділи, де служать бійці з Волині. Зокрема, на позиції 14-ї, 24-ї та 93-ї механізованих бригад.



На Волині понад 200 гектарів хвойних, які вирощують спеціально до новорічних свят. А це – більш як мільйон дерев. Зрубують ялинки, коли вони досягають метрової висоти. Але лісівники зазначають, що нині дедалі більше охочих придбати хвойне дерево у горщиках.

"Ялина канадська, форма пірамідальна її. Вся унікальність в тому, що ця ялинка дає дуже маленький приріст – вона в рік дає всього 2 см приросту", – пояснила директор Волинського селекційно-насіннєвого центру Тетяна Неводнічик.

Зазвичай перед новорічними святами роботи у волинських лісівників не бракує. Нині готують замовлення для південних областей. Проте, у лісгоспі скаржаться, що активізуються браконьєри. Лише за останні вихідні зареєстрували півсотні незаконних рубок ялинок. Тож лісівники закликають купувати новорічні дерева лише зі спеціальними чіпами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
позаяк свята! Нехай продовжують забивати співгромадян!
Відповісти
Останні новини
Волинські ялинки поїдуть на фронт
25 грудень, 2016, 02:29