Погром в офісі Голєвої і «антиклімчуковий» мітинг організовували одні і ті ж люди, - міліція

Погром в офісі Голєвої і «антиклімчуковий» мітинг організовували одні і ті ж люди, - міліція
Хуліганські дії в офісі кандидата в народні депутати Олени Голєвої 13 вересня і мітинг під стінами Волинської облдержадміністрації 29 серпня були організовані одними й тими ж людьми, - заявляють у волинській міліції.

Про це йдеться у повідомленні сектору зв’язків з громадськістю управління МВС України у Волинській області, пише 17 жовтня Телекритика.

Нагадаємо, 13 вересня до офісу Олени Голєвої, що знаходиться у приміщенні швейної фабрики на вулиці Бойка у Луцьку, увірвався десяток людей і влаштував погром. Один чоловік розбив ноутбук, люди поперекидали меблі, канцелярське приладдя тощо. Ламали двері у кабінет Голєвої, кричали «Де наші гроші???». Кандидатка викликала міліцію, та порушила кримінальну справу. Голєва назвала це провокацією, пов’язаною з виборами.

Андрій Лев, який віднедавна працює редактором газети «Аверс-прес», за інформацією інтернет-видання «Волинскі новини», був ініціатором акції протесту проти голови Волинської ОДА Бориса Клімчука, яка відбулася 29 серпня під стінами ОДА ((на фото праворуч - Андрій Лев під час мітингу 29 серпня. фото volynnews). На той час Клімчук був кандидатом у народні депутати.

Міліція оприлюднила нову інформацію у "голєвській" справі

Як пише Телекритика, у волинській міліції запевняють, що шеф-редактора газети «Аверс-прес» Андрія Лева викликали на допит через те що, як встановило слідство, події, які мали місце 13.09 (хуліганські дії в офісі кандидата в народні депутати Олени Голєвої) та 29.08 (мітинг під стінами облдержадміністрації) були організовані одними й тими ж людьми.

«Оскільки Луцьким міськрайонним судом Волинської області Андрія Лева притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 185-1 КУпАП як активного учасника подій 29.08.2012 року відповідно були усі підстави вважати, що він причетний і до подій, що відбулися 13.09.2012 р.», - йдеться у повідомленні.

Окрім цього у міліції запевняють, що усі запитання поставлені Наталії Московці під час допиту безпосередньо стосувалися розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом хуліганських дій в офісі Олени Голєвої: «Органи досудового слідства вправі ставити ті питання, які вважають за необхідне з метою всебічного, повного і об'єктивного з'ясування всіх обставин подій, що розслідуються. Допит пані Московки проводив інший слідчий, а не той, що запрошував, оскільки у справі створена слідчо-оперативна група з кількох слідчих, у тому числі й слідчого, який проводив допит. Щодо приходу у слідче управління УМВС України у Волинській області Олени Голєвої: пані Голєва перебувала у слідчому управлінні у зв'язку з тим, що проводився її додатковий допит».

Оскільки у справі проводиться досудове слідство, деталі розслідування наразі не розголошуються.

Шеф-редактор знову заявляла про тиск

Раніше Телекритика повідомляла, що шеф-редактор луцької телекомпанії «Аверс» Наталія Московка, яку 12 жовтня викликали на допит, обурена ходом допиту в обласному управлінні МВС України у Волинській області.

За словами шеф-редактора «Аверса», вона здивована процедурою допиту. «Спочатку мене повідомили, що мене допитуватиме не той слідчий, який запрошував, а інший. Причину виклику мені не пояснювали, а почали ставити запитання, які не мають жодного стосунку до кримінальної справи за фактом хуліганських дій в офісі однієї з місцевих кандидаток у депутати. Лише потім мені повідомили, що у міліції є додаткова заява, яка не стосується нападу на офіс. За словами слідчого, мене у ній згадував чоловік кандидатки», - розповіла пані Московка. За її словами, посуті КС їй поставили кілька запитань: «Чи я знайома з кандидаткою; як давно я з нею знайома; які я підтримую з нею стосунки; чи є в мене до неї неприязнь. Такі ж запитання мені поставили щодо чоловіка кандидатки».

Шеф-редактор відзначила, що кандидатка раніше згадувалася у матеріалах, що виходили в ефірі каналу, однак сюжету про напад на її офіс журналісти «Аверса» не готували. «Я сама не можу виступати свідком у цій справі, бо в ту пору перебувала на роботі. Також на місці інциденту не було нашої знімальної групи», - відзначила пані Московка.

Вона підкреслила, що протягом кількох годин допиту, що тривав з 16:30 до 18:20, її запитували про діяльність нашої телекомпанії і роботу журналістів, по те, що саме вони знімають і кому надають матеріали. «Фактично це є втручання в роботу телерадіокомпанії і в роботу журналістів», - заявила шеф-редактор.

Вона додала, що запитання стосувалися не лише роботи «Аверса», а й структур, «до яких дотична телерадіокомпанія» та «інших ЗМІ, щодо діяльності яких вона подробицями не володіє». Про які саме «структури йдеться, Московка не уточнила, позаяк, за її словами, вона підписала документ про нерозголошення протоколу. Щодо ЗМІ, про які йшлося на допиті, шеф-редактор зазначила: «Частина матеріалів, про які запитував слідчий, виходили в ефірі "Аверса", частина - ні. Наприклад, міліцію цікавили подробиці сюжету в ефірі місцевого телеканалу, що стосувався кандидатки і який їй не сподобався. Мені ставили запитання щодо того хто саме знімав цей сюжет. При цьому автори сюжету відомі і ніде не ховаються. До того ж цей сюжет не стосується ні зазначеної кримінальної справи, ні виборів: у ньому просто згадувалася кандидатка та її родина... А редактора газети "Аверс-прес" запитували, наприклад, про те, як довго він знає директора ТРК "Аверс".».

Також пані Московка наголосила, що переважна більшість її розмови зі слідчим не було включено до протоколу. «Я впевнена, що таким чином при допомозі міліції кандидатка намагалася з`ясувати потрібну їй інформацію, аби звести рахунки з журналістами», - каже шеф-редактор. Також вона зазначила, що сама кандидатка під час перебування у міліції почувалася впевнено: «Під час допиту кандидатка перебувала у сусідній кімнаті. Наша знімальна група чекала на неї, аби взяти коментарі, однак вона вийшла службовим чорним ходом, яким зазвичай генерал виїжджає. Також вона вільно походжала вона коридорами обласної міліції і раптово заходила до кабінету слідчого, коли він проводив допит редактора газети».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну тоді не дивно,що Лева , який не має ані журналістської освіти ,ані жодного дня досвіду роботи у ЗМІ призначили на посаду редактора газети Аверс-пресс за кілька днів після погрому. Тепер і зрозуміло чому весь багаторічний колектив Аверс-прес звільнився
Відповісти
Палиця пристроїв "хлопця" Лева з газетенку, в знак пошани за "акцію" проти опонента-Клімчука! Браво! А ви люди вірте, вірте... таким кандидатам! :)
Відповісти
Невже всі звільнилися??? Дійсно підозріло звідкіля цей Лев узявся у ЗМІ, думаю, якщо він був помічений у акції проти клімчука, то попахує звязкам із Ігорем П...., Шановний Аверс у погоні за грошовитими кандидатами дивіться не вгодіть на лаву підсудних))))
Відповісти
Останні новини
Погром в офісі Голєвої і «антиклімчуковий» мітинг організовували одні і ті ж люди, - міліція
17 жовтень, 2012, 19:18