«Перша» сесія ради Княгининівської громади: бюджет і кадри

«Перша» сесія ради Княгининівської громади: бюджет і кадри
Після того, як жителі Княгининівської сільської ради та навколишніх сіл вирішили об’єднатися в єдину громаду, вони обрали новий склад ради, який тепер повинен вирішити низку юридичних питань, пов’язаних з приєднанням.

Відтак 21 грудня відбулося засідання сесії за участю нових депутатів.

Під час першого засідання сесії депутати призначили в.о. старости в с. Рокині, якою стала колишня голова Леся Яцушек та розподілили між собою комісії.

Загалом у Княгининівській раді три комісії – бюджетна, гуманітарна та земельна. Головою бюджетної комісії обрали колишнього секретаря ради Юрія Струка, очолювати земельну комісію буде депутат Володимир Сидун, а головування в гуманітарній комісії довірили Тамарі Кашубі.



Проте для того, аби вирішити ще низку важливих питань депутати були змушені збиратися знову вже в неділю, 25 грудня. Під час засідання ухвалили бюджет громади на 2017 рік, який становить 36 мільйонів гривень.



Зауважимо, що до складу ради входять 26 депутатів, з яких лише 4 раніше були депутатами Маяківської сільської ради. Всі решта – нові обличчя цієї ради.

Як пояснила голова сільської ради Олена Твердохліб до ради прийшли хоча й нові люди, проте дуже енергійні та ініціативні.



«Зараз швидкими темпами змінюється законодавство і нам на них треба орієнтуватися. Всі нові люди, і я дуже ними задоволена. Перш за все радує око, що це молоді люди, які є і підприємцями, є й такі, які ще не працювали депутатами, але вже дуже багато мені допомогли. В нас робота йде в правильному темпі, ми працюємо разом не дивлячись на те, хто в якій партії», - запевнила Олена Твердохліб.

В свою чергу депутати з досвідом Світлана Школа, Валентин Турек та Володимир Сидун переконують, що хоча й у деяких питаннях розібратись дещо складно, та все ж вони намагаються допомогти своїм новим колегам.




А новообрані депутати Андрій Котищук, Сергій Стрихарчук та Вадим Корнелюк переконують, що відчувають неабияку відповідальність перед людьми, які віддали їм свої голоси та будуть робити все можливе для того, аби вирішити нагальні проблеми громади.





«Зараз ми повинні прийняти бюджет громади. Згідно з даними, якими ми оперуємо він складе більше 36 мільйонів гривень. Це дуже значна сума, а відтак треба дуже серйозно вивчити це питання та спрямувати кошти саме у ті сфери та на ті питання, які вимагають негайного вирішення», - заявив Сергій Стрихарчук.

Зрештою, депутати підтрималибюджет громади, який складає понад 36 мільйонів гривень. Під час обговорення цього питання йшлося про те, аби запланувати 1 мільйон гривен на реконструкцію приміщення сільської ради та майже 2 мільйони гривень на водовідведення у сеищі Рокині.

Водночас, майже 700 тисяч гривень передбачили на облаштування освітлення, 600 тисяч на проектну документацію для будівництва дитсадку в с. Зміїнець. В загальному на капітальне будівництво в бюджеті на наступний рік було закладено майже 8 мільйонів гривень.















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
на волині вже 16 громад, усі приймають бюджети а піариться одна головиха твердохіб
Відповісти
Будемо надіятись що пані Олена виконає свою передвиборчу обіцянку а саме першочергово збудувати садочок в Зміїнці
Відповісти
Останні новини
«Перша» сесія ради Княгининівської громади: бюджет і кадри
26 грудень, 2016, 14:59