Депутат занепокоєний ростом злочинності в Нововолинську

Депутат занепокоєний ростом злочинності в Нововолинську
Депутат Нововолинської міської ради Володимир Шаповал озвучив запит щодо рівня злочинності в місті.

Сесія міськради відбулася 23 грудня, – пише Буг.

«Рівень злочинності в місті є у півтора рази більший середньообласного (151,8 злочинів на 10 тисяч населення). Також на 27% або з 516 до 657 зросла кількість крадіжок, в тому числі з квартир – на 37,2% з 94 до 129. Залишаються поширеними факти заволодіння транспортними засобами – 24 злочини проти 21-го в 2014 році. Кількість виявлених злочинів в сфері незаконного обігу наркотичних засобів, зменшилась з 50 до 31 або ледве не на 40 %. І це все дані 2015 року! 2016 рік не видався кращим. Резонансне вбивство Катерини Литкіної, постійні крадіжки особистого майна, високий рівень злочинності і ситуація дедалі погіршується. Сьогодні ми чуємо зі ЗМІ, що знову відновлюються часи буремних 90-х. Останнє свідчення – ситуація з криміналом, грабежами та вимаганням в районі ПТУ №11», – звернувся Володимир Шаповал до присутніх на сесійному засіданні депутатів.

Він навів приклад селища Іваничі, де закуплено 16 камер відеоспостереження, а в місті Володимирі-Волинському діє спеціальна програма «Безпечне місто».

Депутат пропонує під час наступної сесії Нововолинської міської ради заслухати звіт начальника відділу поліції в місті Нововолинську щодо стану боротьби із злочинністю в місті та стану забезпеченості кадрами в міськвідділу. Крім того, на думку депутата, необхідно терміново розробити програму «Безпечне місто» для міста Нововолинська та селища Благодатне із залученням експертів та активістів міста. Також потрібно передбачити в міському бюджеті закупівлю камер відеоспостереження.

Володимир Шаповал є керівником організації «Самооборона Нововолинська». Активісти разом із працівниками поліції виходять на нічне патрулювання вулиць.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Депутат занепокоєний ростом злочинності в Нововолинську
26 грудень, 2016, 14:53