Відновлення Сапалаївки: що зробили

Відновлення Сапалаївки: що зробили
Народний депутат України Ігор Лапін та заступник міського голови Юрій Моклиця оглянули виконані роботи на річці Сапалаївка.

Зауважимо, що проект „Відновлення гідрологічного режиму, санітарного стану та очищення від дерев русла р.Сапалаївка від вул. Ніла Хасевича до вул. Потапова з метою захисту від підтоплення громадської та житлової забудови (капітальний ремонт русла)” розпочали ще у 2013 році, - йдеться на сайті Луцької міської ради.

Наступним етапом була реалізація проекту з відновлення гідрологічного режиму та санітарного стану русла річки Сапалаївка від вул. Теремнівської (включаючи і розчистку Теремнівського ставка) до вул. Ніла Хасевича.

У 2016 році за сприяння нардепа України Ігоря Лапіна з державного бюджету виділили майже 1,2 мільйона гривень. Також 500 тисяч гривень виділено з міського бюджету.

За ці кошти виконані роботи з будівництва мостового переходу з облаштуванням шлюзової камери на території парку ім. 900-річчя м.Луцька та інші роботи з розчищення русла річки на території парку, облаштування підмостових переходів.

Сьогодні, 26 грудня, Ігор Лапін та Юрій Моклиця оглянули виконані роботи на річці Сапалаївка і лишились задоволені якістю робіт.

Вони побували на мостовому переході, який з'єднує вулицю Мазепи та Ветеранів. Тут облаштовано сучасну гідрологічну споруду, що дало можливість підвищити рівень води у ставках на території парку ім. 900-річчя м.Луцька.

У свою чергу, заступник міського голови Юрій Моклиця зауважив, що через замуленя Сапалаївки вона почала часто виходити з берегів і підтоплювати об'єкти інфраструктури, садиби лучан. Було розроблено проект і почато його реалізацію.

За його словами, було розчищено русло річки, облаштовано Теремнівські ставки, влаштовано гідротехнічні споруди, влаштовано берега. Юрій Моклиця наголосив, що, розчистивши річку, вдалося уникнути підтоплень та в перспективі облаштувати нові зони відпочинку.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Усе це чудово але якщо шановні депутати звернули увагу в якому "чудовому" стані Сапалаївка в районі ДПЗ, то було б ще краще.
Відповісти
Хлопчику, отямся!
На ДПЗ немає Сапалаївки. І ніколи не було, географе недонавчений ;)
Відповісти
форель?
Відповісти
Ремонтні роботи та облаштування це все чудово, тільки треба бути йолопом щоб покласти з гірки від церкви стежину з бруківки, там жеш крутий спуск,хотілось би побачити хоч одного добродія з них який би наважився зійди тудою сам або з дитячим візком.
Відповісти
Останні новини
Відновлення Сапалаївки: що зробили
26 грудень, 2016, 15:17