Луцькі спортшколи не хочуть «йти» від «освіти»

Луцькі спортшколи не хочуть «йти» від «освіти»
Члени постійної «спортивної» комісії міськради не підтримали пропозиції можливої передачі дитячо-юнацьких спортивних шкіл в оперативне управління з питань фізичної культури та спорту Луцької міської ради. Натомість у спортшколах планують провести роз’яснювальну роботу.

Про це стало відомо 26 грудня під час засідання постійної комісії міської ради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму.

Члени комісії розглядали можливість передачі дитячо-юнацьких спортивних шкіл в оперативне управління з питань фізичної культури та спорту Луцької міської ради. Наразі ж ДЮСШ підпорядковуються управлінню освіти. Відтак, профільний заступник міського голови Юрій Моклиця розповів, про подібний досвід в інших містах. За його словами, зараз в Україні, згідно із статистикою, є тенденція переходу шкіл з освітянської царини у спортивну.

«Абсолютна більшість проти такої зміни, але для мене це закономірно», – зазначив Моклиця. Проте якщо порівнювати статистичні дані, у «спортивних» ДЮСШ вдвічі краще представлені групи спортивної підготовки. За словами Моклиці, переведення ніяким чином не вплине на масовість, але дозволить «витягувати» окремі таланти, які можна виводити на новий рівень. Тож, профільне управління, яке відповідає за спортивний результат, зможе покращити цей компонент.

Директор ДЮСШ №2 Валерій Панчук зазначив, що тренери та батьки дійсно проти переходу, а процес намагаються здійснити «через коліно». «Ми хочемо лишитися в освіті, нашу думку треба врахувати», – каже Панчук. За його словами, все працює в комплексі як злагоджений механізм. Тож Панчук хвилюється, аби після руйнування системи спортсмени не ходили на сесію з проханням повернути усе назад.

Головний освітянин міста Олег Гребенюк зазначив, що відбувалися громадські обговорення за участі директорів ДЮСШ, тренерів та батьків. Усі висловилися проти перепідпорядкування. Він додав, що подібний досвід із переходом був у Ковелі, і через два роки доводилося «перегравати» усе назад.

Висловили свої думки під час комісії й директори луцьких спортшкіл, тренери та батьки. За їхніми словами, усі проти переходу, адже освіта надає значну підтримку спортшколам, більшість тренерів тренує саме на базах загальноосвітніх шкіл тощо.

Голова комісії Наталія Бунда зазначила, що підтримує ідею передачі спортшкіл спорту, проте поки це питання неготове. Та й у разі позитивного рішення воно зіткнеться із значним опором з боку спортсменів та батьків. Тож, зараз варто вести роз’яснювальну роботу/ Зрештою, депутати утрималися під час голосування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Думаю - це комусь вигідно, чого бто ні-сього ні з того передавати. Чого????
Відповісти
"Хочуть передати". Я теж багато чого хочу, давайте мені передайте пів-Луцька. Хто-за ? Всі -за! добре , от і вирішили. Все мені.
Відповісти
Останні новини
Луцькі спортшколи не хочуть «йти» від «освіти»
26 грудень, 2016, 15:12