Луцькраду просять переглянути рішення щодо знесення гаражів

Луцькраду просять переглянути рішення щодо знесення гаражів
Під час сесії Луцькради депутати розглянуть можливість скасування рішення виконкому про демонтаж 5 гаражів на вулиці Ковельській, 150. Демонтувати гаражі вирішили, помилково кваліфікувавши територію як прибудинкову.

Відповідну пропозицію підтримали 26 грудня під час засідання постійної комісії міської ради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму.

Питання щодо скасування рішення виконкому про знесення гаражів ініціював депутат міськради Микола Собуцький. Він розповів, що хоче винести проект рішення щодо скасування рішення виконкому про демонтаж через скарги людей.

За словами Собуцького, муніципали недопрацювали, адже гаражі зносять, бо вони нібито встановлені на прибудинковій території. Насправді ж, коли питання почали з’ясовувати, стало відомо, що територія знаходиться між двома заводами та аж ніяк не має статусу прибудинкової.

«Це не є прибудинкова територія, як вважають муніципали. Це територія між двома заводами – «Руна» і «Кічкарівка». Люди вже 2 місяці ходять до міськради, та земельна комісія відмовляла їм через рішення виконкому щодо демонтажу», – пояснив депутат.

За його словами, на ділянці було 5 гаражів, 1 з яких в оренді, а два вже знесли самі власники. Проте із людьми ніхто не зв’язувася, аби повідомити, чому мають зносити, а територію кваліфікували помилково. Мешканцям рекомендують розробити план, аби «оптимізувати» розміщення гаражів, між якими наразі простір – 2-3 метри. Таким чином на території можна буде цілком законно розмістити навіть 7 гаражів.

Зрештою Собуцького попросили проконтролювати ситуацію та простежити, аби люди дійсно розробили необхідну документацію. Члени комісії підтримали пропозицію щодо внесення від комісії на сесію проекту рішення, аби скасувати рішення про демонтаж. Тож, далі долю гаражів на Ковельській, 150 вирішуватимуть на найближчому сесійному засіданні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гаражі
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцькраду просять переглянути рішення щодо знесення гаражів
26 грудень, 2016, 16:13