Як у центрі Луцька протестанти святкували Різдво

Як у центрі Луцька протестанти святкували Різдво
Протестанти Луцька святкували Різдво з усім світом. 25 грудня на Театральному майдані відбулось святкова музична акція за участю духового оркестру об`єднаного міжцерковного хору.

Різдвяні пісні у виконанні 400 хористів подарували усім присутнім атмосферу справжнього свята.

Зі словами привітання звернулися голова Волинського об`єднання церков Євангельських християн баптистів Ярослав Леонідович Троць та голова Волинського об`єднання церков Християн Віри Євангельської П`ятидесятників Михайло Іванович Близнюк. Також був запрошений заступник міського голови Сергій Григоренко.

Чиновник дякував протестантським громадам за єдність та соціальну роботу в області і попросив молитовної підтримки. «Я розумію, що влада, яку ми маємо, від Бога і вона дана до певного часу», - сказав він.

За участю капеланів з трьох баптистських церков, що несуть служіння на Сході в зоні АТО та пасторів луцьких церков відбулась молитва за мир в Україні. Після цього усі присутні виконали духовний гімн «Боже Великий Єдиний нам Україну храни».

Подія відбувалась в рамках відзначення у 2017 році 500-річчя Реформації. Павло Миронюк голова Волинського обласного міжконфесійного оргкомітету виголосив п`ять фундаментальних істин на яких будується рух Реформації. «Ми досягнемо мети, якщо кожен християнин буде спроможний пояснити суть реформації будь кому зі своїх ближніх. Реформація будувалась на п'яти простих, але важливих для християнина істинах», - сказав Павло Григорович.

Після святкової акції на площі християни мали можливість відвідати та привітати з Різдвом пацієнтів та персонал в обласній лікарні, онко-, туб-,інарко-диспансерах, а також відвідувачів в торгових центрах міста.

Акцію «Різдво з усім світом» провели християни Ковеля, Нововолинська, Володимир-Волинського, Турійська, Колок, Маневич, Рожища, де люди об`єдналися в співі та молитві за Україну.

Подібні заходи відбулися у всіх обласних центрах України. Для прикладу, у Києві вперше в Україні 2 тисячі церковних хористів з різних міст одночасно виконали відомі різдвяні пісні та традиційні колядки. До учасників приєдналися знатні українці: громадські діячі, журналісти та урядовці. Вони утворили живий жовто-блакитний прапор, повідомляє 5.ua.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як у центрі Луцька протестанти святкували Різдво
26 грудень, 2016, 19:49