У Шацькому районі чотири школи пішли на карантин

У Шацькому районі чотири школи пішли на карантин
Відучора, 26 грудня, призупинено навчання в чотирьох школах Шацького району – двох школах селища, а також Пульмівської І-ІІІ ступенів та Смоляро-Світязької І-ІІ ступенів, де кількість хворих на грип дітей перевищив епідеміологічний поріг.

Коли ще в початкових класах Шацької загальноосвітньої І-ІІІ ст. ситуація більш-менш стабільна, то на призупинення навчання «потягнули» учні середніх та старших класів школи, – пише Кордон.

Також, ймовірно, що карантин для цих шкіл буде запроваджено до 31 грудня, адже далі – зимові канікули. Триватимуть канікули, як і було заплановано, до 16 січня, тобто запроваджений карантин та кількість канікулярних днів не впливатиме.

Проте зниження рівня захворюваності на грип та ГРВІ в найближчі дні не варто сподіватися, оскільки невластиві для такої пори погодні умови з плюсовою температурою, дощем та мокрим снігом ще більше сприяють швидкому розповсюдженню вірусів.

До того ж, ймовірно, будуть також скасовані усі новорічні ранки для дітей цих шкіл, оскільки проведення культурно-масових та спортивних заходів у період карантину також заборонено.

За минулий тиждень грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями у Волинській області захворіло 6380 осіб (інтенсивний показник 609,2 на 100 тисяч населення) проти 5623 осіб (інтенсивний показник 536,2), з них 61% – діти віком до 17 років. Показник захворюваності більший від показника минулого тижня на 13,6%.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Шацькому районі чотири школи пішли на карантин
27 грудень, 2016, 12:35