Завершив кар’єру відомий футболіст із Луцька

Завершив кар’єру відомий футболіст із Луцька
Вихованець луцького футболу, відомий гравець донецького «Шахтаря» В’ячеслав Шевчук завершив кар’єру гравця.

Про це повідомляє прес-служба ФК «Шахтар».

Легенда «гірників», один з найдосвідченіших футболістів, який захищав кольори «Шахтаря» протягом більш ніж 12 років, В’ячеслав Шевчук завершив кар’єру гравця в донецькому клубі.

Вихованець луцького футболу став гравцем «Шахтаря» 2000 року. Того сезону «гірники» і В’ячеслав Шевчук дебютували в Лізі чемпіонів, де виступали в одній групі з римським «Лаціо», лондонським «Арсеналом» та празькою «Спартою».

Згодом В’ячеслав протягом кількох років грав за інші клуби, а 2005-го повернувся до «Шахтаря» і невдовзі виявився володарем першого трофея – Суперкубка України. В наступному сезоні захисник зробив чималий внесок в успіхи «гірників» на внутрішній арені і став чемпіоном країни.

Улітку 2014-го Шевчук сягнув гросмейстерського рубежу у 200 матчів за «Шахтар». Як найдосвідченіший футболіст «оранжево-чорних», В’ячеслав завжди надійно діяв на лівому фланзі та був гідним прикладом для молодих партнерів. Його визнавали найкращим у єврокубкових поєдинках найвищого рівня: захисник уходив до символічних збірних УЄФА за підсумками матчів Ліги чемпіонів проти «Манчестер Юнайтед» і «Баварії».

У 37 років В’ячеслав установив рекорд як найстарший капітан в історії збірної України і взяв участь у чемпіонаті Європи – 2016 у Франції. Загалом у складі «Шахтаря» він провів 239 матчів, забив 4 м’ячі й став володарем 20 трофеїв.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Печкин Красава!!!
Відповісти
Останні новини
Завершив кар’єру відомий футболіст із Луцька
27 грудень, 2016, 14:59