Луцького екс-правоохоронця засудили за п’яну їзду

Луцького екс-правоохоронця засудили за п’яну їзду
Суд визнав екс-правоохоронця Сергія Куприянчика винним у вчиненні адмінпорушення – керування у стані алкогольного сп’яніння.

Суддя Луцького міськрайонного суду В’ячеслав Покидюк дослідив останні відео з бодікамер патрульних поліцейських. На відео видно, як патрульні підходять до авто марки BMW, за кермом якого сидить порушник Сергій Куприянчик. На вимогу поліцейських вийти з авто, він не реагував. Тільки коли до патрульних підійшла пасажирка, що сиділа біля нього в авто, працівник ГУ Нацполіції Ірина Осійчук, він вийшов. Перед цим Осійчук попросила його віддати ключі від автотранспорту, – йдеться в сюжеті Громадського.Волинь.

Також на відео видно, що поліцейські попрохали у Куприянчика посвідчення водія та документи на авто. Ні того, ні іншого в нього не було. Коли ж порушник почав вживати нецензурну лексику, патрульні попередили, що за таку грубу поведінку одягнуть на нього кайданки. Через певний час це й трапилося. Поліцейська ж Осійчук захищала порушника, а також заявляла патрульним, що ніде не працює.

Адвокат Куприянчика Вікторія Ханзерук закцентувала увагу суду на тому, що на момент підходу патрульних до авто воно не було заведене, а руки Куприянчика були не на кермі, а на колінах. Сторона захисту запевняла суд, що патрульні підійшли до авто Куприянчика через 5-7 хвилин після зупинки. Патрульний же Олександр Нікончук роз’яснив, що з його поля зору Куприянчик вийшов на секунд 30, коли поліцейський виходив з авто. А до того і він, і його напарник Василь Білоус чітко бачили Куприянчика за кермом, коли обганяли авто.

Врешті суддя В’ячеслав Покидюк, заслухавши сторону захисту та свідків, прийняв рішення визнати Сергія Куприянчика винним в адмінправопорушенні. А в основу рішення взяти свідчення двох поліцейських Олександра Нікончука та Василя Білоуса. Проте у порушника є ще десять днів на оскарження рішення у Апеляційному суді Волинської області.

Нагадаємо, Сергій Куприянчик – колишній старший інспектор дозвільної системи СОГП Луцького відділу поліції. У ніч з 13 на 14 жовтня його піймали патрульні поліцейські за кермом авто своєї дружини у стані алкогольного сп’яніння.

Згодом у його авто в результаті обшуку було виявлено бланки суворої звітності, а саме дозволи на зброю, печатка Громадського формування «Варта порядку» та кількасот грам бурштину. У результаті чого нині відкрите кримінальне провадження.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так що присудили??? Що за стаття ???
Відповісти
А теперь слідкуємо за рухами та рахуємо строки. Правопорушення вчинено 14.10.2016. Строк притягнення до адмін відповідальності 3 місяці,отже минає 14.01.17 року. І саме основне постанова про притягнення до відповідальності від 27.12.2016,апеляцію подадуть на 10 -ий день. Враховуючи вихідні строк притягнення закінчиться. Справи підлягає закриттю. Ху@ня, а не суд. Славка суддя коасно понянув час
Відповісти
Останні новини
Луцького екс-правоохоронця засудили за п’яну їзду
27 грудень, 2016, 16:18