Порошенко узаконив нові податки для ФОПів

Порошенко узаконив нові податки для ФОПів
27 грудня президент Петро Порошенко підписав зміни до законодавства щодо роботи фізичних осіб-підприємців.

Про це вказано на сайті Верховної Ради, - пише ВВС.

Відповідно до нових норм, вже з 1 січня окремі категорії ФОПів, зокрема другої та третьої груп, будуть змушені платити єдиний соціальний внесок 704 гривні на місяць, навіть якщо тимчасово не мають жодного прибутку.

Раніше ФОП, коли у певному періоді мав прибуток, то сплачував 5% податок та ЄСВ. Якщо ж руху коштів не було, то сплачувати не було необхідності.Тому багато підприємців тримали відкриті ФОПи, а платили податки тільки тоді, коли мали реальні прибутки.

Нововведення ще до почату дії призвело до масового закриття ФОПів людьми, які використовували їх не постійно - так званих "сплячих ФОПів", пише видання.

"Люди зараз шикуються у черги до органів влади, щоб встигнути закрити ФОП до 1 січня і не платити 704 гривні соціального внеску за "сплячий ФОП"", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, перша група спрощенців має можливість сплачувати половину мінімального страхового внеску у розмірі 352 гривні на місяць.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
все для людей!!!!!!!
Відповісти
Всім хто приблизив цей щасливий момент, всім революціонерам ДЯКУЮ. Будьте ви здорові.
Відповісти
Все це повна фігня в корупційній державі!сьогодні розказали як мутить кромбег&шуберт працівникам які там працюють він платить офіційно 5000-6000тисяч грн.потім через деякий час домоляючись з тим же працівником звільняє його ,працівник стає на біржу і починає отримувати гроші з біржи,не перестаючи працювати на заводі по скільки умовую цієї схеми є те що після того як працівник перестане отримувати кошти з біржи завод візьме його назад на ту ж ставку з офіційним процевлаштуванням.☺☺☺
Відповісти
Знаю чоловіків із Любешова.ю які вже років три їздять на вахти до Вінниці працювати на РОШЕНІ і працюють там бездоговорів і будь-яких угод. Президентська фірма - найчесніша фірма!
Відповісти
Що ви пишете всякий брєд, я ФОП на 3 групі і завжди платив ЄСВ були чи ні обороти. Я якщо ти безголове чмо то нащо взагалі підприємця відкривав. Що проблема 3-5 тисяч в квартал заплатити податків ??? Масово почали закриватись - давно пора - невдахи !!! Ще застрельтесь бо важко жити ! Я на майдані стояв не за те щоб невдахам було легше чорні гроші відмивати !
Відповісти
а що таке фоп
Відповісти