Луцькі депутати вирішили не забирати спортшколи «в освіти»

Луцькі депутати вирішили не забирати спортшколи «в освіти»
Депутати Луцької міської ради не підтримали ініціативу про передачу дитячо-юнацьких спортивних шкіл в оперативне управління управлінню з питань фізичної культури та спорту.

Таке рішення прийняли під час сесії у середу, 28 грудня.

Йдеться про те, щоб передати з 1 вересня 2017 року комунальний заклад «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №1 Луцької міської ради» та комунальний заклад «Дитячо-юнацька спортивна школа №2 Луцької міської ради» з оперативного управління освіти Луцької міської ради в оперативне управління управлінню з питань фізичної культури та спорту Луцької міської ради.

Як пояснив заступник міського голови Юрій Моклиця, він відстоює таку передачу, адже це звичайне управлінське рішення. Також він нагадав, що у Луцьку немає жодної спеціалізованої споруди для проведення змагань та інших заходів. А ще Моклиця заперечив звинувачення у тому, що він «знищує спорт».

За його словами, у Луцьку є 3 спортивні школи, проте дві підпорядковуються управлінню освіти, тому логічно було б їх передати в підпорядкування профільному управлінню. Це дозволить краще організувати структуру для нових досягнень луцьких спортсменів.

Зокрема планують проводити більше змагань, збудувати систему заохочення до результату батьків та тренерів, почати моніторинг дітей та тренерів, які хочуть досягати результату, зокрема стати «олімпійцями», а також при кожному виді спорту в ДЮСШ створити аматорську «дорослу» команду.

Такий проект рішення підтримали депутати Павло Данильчук і Костянтин Петрочук. Мовляв, спортивні школи мають бути в системі спорту. А депутат Алла Надточій вважає, що в системі управління освіти дві спортивні школи ефективно працюють, а зміни можуть цю систему руйнувати. Тому вона не підтримала проект Моклиці.

Начальник управління освіти Олег Гребенюк наголосив, що освіта – це гармонійний розвиток людини, в тому числі розвиток масового спорту, а не тільки спорту високих досягнень. Мовляв, організовувати процес навчання у цих школах буде не легше, бо у них спільна матеріально-технічна база, розклади тощо. Гребенюк вважає, що для Луцька 3 школи високих спортивних досягнень – це абсурд, тому він виступив проти змін. Його підтримав і депутат Микола Дендіберін.

У підсумку більшість депутатів не підтримали проект Юрія Моклиці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: спорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцькі депутати вирішили не забирати спортшколи «в освіти»
28 грудень, 2016, 11:53