Луцькі депутати «скасували» плани щодо скандальних забудов

Луцькі депутати «скасували» плани щодо скандальних забудов
Депутати Луцької міської ради підтримали проект рішення щодо скасування рішень виконкому про затвердження детального планування територій, які включають дві скандальні забудови – на вулиці Глушець та на вулиці Ковельській, 17.

Таке рішення прийняли під час сесії у середу, 28 грудня.

Як розповів автор рішення Павло Данильчук, рішення виконкому щодо ПДП в районі вулиці Глушець варто скасувати, адже, відповідно до рішення ДП «Волинські старожитності», на місці нинішнього будівництва було давньоруське поселення і поселення пізнього Середньовіччя. Тому будувати можна тільки під наглядом відповідних спеціалістів, але цього нині не забезпечили.

Також, за його словами, є інші питання щодо його законності. Данильчук наполягає, що варто спочатку затвердити історико-архітектурний опорний план, внести зміни до генплану Луцька, а тоді погоджувати проект детального планування території.

Натомість депутат Євгеній Ткачук пропонує дозволити будувати, адже у будинку планують виділити квартири бійцям підрозділу особливого призначення «Світязь», які воювали на Сході. А депутат Андрій Козюра заявив, що рішення виконкому щодо ПДП можна скасовувати на сесії тільки із поясненням, чому вони незаконні.

Також Данильчук і Козюра обмінялися підозрами щодо особистої зацікавленості у подовженні чи непродовженні будівництв на Глушець і Ковельській.

У підсумку депутати підтримали скасування рішень щодо обох проектів детального планування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бійцями ато затикають всі дири на фронті і свої бізнес плани, чуть що то для бійців а на справді дадуть одну дві конурки і все, не булоб ато то прикривались інвалідами, багатодітними завжди найдуть ким свої інтереси прикрити
Відповісти
Комусь по-любому буде вигода,на носі новий рік от депутаи вирішили попіаритись та й збити бабки,а зі сторони то добре видно ху із ху
Відповісти
А хто скасовуватиме план по Рівненській/Дубнівській - там теж скандал назріває?!
А юристу Козюрі давно пора освіжити свої знання у галузі законодавства про місцеве самоврядування. Міська рада може скасувати БУДЬ-ЯКЕ рішення СВОГО виконавчого органу.
Відповісти
Останні новини
Луцькі депутати «скасували» плани щодо скандальних забудов
28 грудень, 2016, 12:26