Скандального суддю з Луцька вже рік не можуть покарати

Скандального суддю з Луцька вже рік не можуть покарати
Понад рік прокуратура Волинської області намагається притягнути суддю Луцького міськрайонного суду Віталія Ковтуненка до кримінальної відповідальності.

Про це повідомляє Громадське. Волинь.

Процесуальний прокурор слідчого відділу Віділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокуратури у Волинській області Сергій Поліщук розповів, що Ковтуненка обвинувачують за частиною 1 статті 366 (службове підроблення) та частиною 2 статті 375 (завідомо неправомірні рішення) Кримінального кодексу України.

Справа розглядається у Рівненському міському суді. Головує у ній вже четвертий суддя, а обвинувальний акт двічі повертався на доопрацювання прокурору.

На судовому засіданні прокурор оголосив клопотання про відвід судді Кристини Ореховської, адже раніше вона уже розглядала справу. Тоді вона відхилила обвинувальний акт прокурора, проте у апеляції, її ухвалу скасували. Тож суддя не мала права розглядати справу проти Ковтуненка й сама би мала взяти самовідвід.

Прокурор Поліщук розповів, що судове провадження зупинилося на стадії підготовчого засідання. Уже понад рік суди не почали розглядати справу по суті.

Додамо, що суддя Ковтуненко став відомим на Волині з часів Революції Гідності, коли саджав лідерів Луцького Євромайдану під домашній арешт та обмежував участь у мирних зібраннях. Згодом у місцевих та всеукраїнських ЗМІ повідомлялось про конфлікт із будинком, який він разом зі своєю дружиною, суддею Волинського окружного адмінсуду Вірою Смокович нібито незаконно здобув у лучанки Ольги Таран.

Раніше Вища кваліфікаційна комісія суддів України рекомендувала Вищій раді юстиції звільнити Ковтуненка з посади судді. У рішенні Вищої ради юстиції від 18 лютого 2016 року йдеться: «Комісія дійшла висновку про порушення суддею Ковтуненком В.В. присяги судді, а саме морально-етичних принципів поведінки судді, вчинення дій, що порочать звання судді та викликають сумнів у його об’єктивності, неупередженості та незалежності, у чесності та непідкупності судових органів, істотних порушеннях ним вимог процесуального закону, які мають систематичний характер».

Втім, Ковтуненко оскаржив рішення у Вищому адміністративному суді України, а комісія у свою чергу таке рішення суду не оскаржила. Тож Вища рада юстиції залишила справу щодо Ковтуненка без змін.

Нині ж, коли судовий розгляд кримінальної справи проти Ковтуненка не може перейти із підготовчого засідання до розгляду справи по суті, він балотується у судді Верховного суду України і, якщо пройде всі іспити, може змінити своє місце роботи з Луцька на столицю.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
як не можуть покарати може легше розстріляти героям слава
Відповісти
Каструвати суку, обвязати тротилом і відправити в ато
Відповісти
Ексклюзивне Падло...
Відповісти
і нічого ніхто йому не зробить, бо його швагро - брат смоковичихи - заступник голови вищого адміністративного суду...
Відповісти
Тримайся Віталій Володимирович ти сильніший за усих цих ...... разом узятих, зуби об тебе зламають.
Відповісти
Останні новини
Скандального суддю з Луцька вже рік не можуть покарати
28 грудень, 2016, 12:27