У Луцьку запровадили іменні стипендії для учнів

У Луцьку запровадили іменні стипендії для учнів
Луцька міська рада відзначатиме у 22 номінаціях кращих учнів міста. Йдеться про призерів та переможців олімпіад, конкурсів, змагань, успішних у навчанні та інших активних школярів.

Таке рішення підтримали під час сесії у середу, 28 грудня.

Як розповів його автор Богдан Богонос, виплачувати будуть по 500 гривень впродовж 9 місяців навчального року. Один учень не може отримувати дві стипендії. Кожна із 22 номінацій названа іменами видатних людей, які пов’язані із Волинню або Луцьком.

Йдеться про номінації у галузі історії та краєзнавства, мовознавства (українська мова), літературознавства і поезії, математики, фізики, конструювання, винахідництва та технічної творчості, музики (вокал), музики (володіння музичним інструментом), образотворчого мистецтва, географії, біології, хімії, фізичної культури та спорту, правознавства, галузі інформатики та інформаційних технологій, учнівського самоврядування, театрального мистецтва, хореографічного мистецтва, народознавства та фольклорного мистецтва, журналістики, декоративно-ужиткового мистецтва.

Депутати посперечалися щодо того, чи дати можливість учням самим подавати кандидатури на отримання стипендії. Депутат Алла Надточій вважає, що дітям не варто давати такого права, бо вони можуть подавати такі заявки неправильно. Її підтримав начальник управління освіти Олег Гребенюк. Бо батьки школярів завжди вважають своїх дітей найкращими і будуть просувати їх кандидатури.

За його словами, кінцеве рішення має приймати комісія міської ради на основі пропозицій різних закладів, зокрема музичних, спортивних шкіл тощо. А депутати Борис Смаль і Сергій Була вважають, що у навчальних закладах не завжди можуть об’єктивно оцінити досягнення учнів, зокрема за межами закладу. А дітей потрібно вчити самостійно боротися за «місце під сонцем», тому за ними потрібно зберегти право на самоподання.

Також розійшлися думки щодо того, коли вручати стипендії: у травні за підсумками року чи у вересні для стимулювання дітей вчитися у новому році. Більшість депутатів підтримали першу пропозицію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.