У Луцьку «провалили» спрощення проведення громадських слухань

У Луцьку «провалили» спрощення проведення громадських слухань
Депутати Луцької міської ради не підтримали зменшення кількості необхідних підписів для скликання громадських слухань із 500 до 300 та можливість збору підписів через систему електронних петиції.

Таке рішення прийняли у середу, 28 грудня, в рамках підтримки внесення змін до Статуту територіальної громади міста Луцька та затвердження Положення про громадські слухання у місті Луцьку.

Як розповіла співавтор рішення Ірина Гайдучик, також уточнюють визначення громадських слухань та різні форми врахування їх рішень, зокрема повне врахування, часткове врахування.

Натомість секретар ради Юлія Вусенко відзначила, що не варто «змішувати» питання електронних петицій і громадських слухань. Також вона відзначила, що цей проект забирає у громадських слухань статус офіційного заходу, тому на нього не буде офіційного протоколу, відповідно це будуть звичайні збори. Також вона відзначила, що 500 підписів для 200-тисячного міста це не багато. Адже на громадські слухання, мовляв, варто виносити лише загальноміські проблеми, а не проблеми окремих кварталів.

За словами Вусенко, нині немає обмежень для лучан щодо донесення до міської ради своїх позицій та ініціатив, зокрема і на пленарному засіданні міської ради.

Співініціатори рішення Олександр Лазука та Борис Смаль виступили за підтримку проекту. За словами Смаля, нинішній механізм громадських слухань не показує ефективності, а нині в не надто густо заселеному районі міста вручну зібрати 500 підписів неможливо.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку «провалили» спрощення проведення громадських слухань
28 грудень, 2016, 15:55