У Луцьку з'явились перше меню і газета, надруковані шрифтом Брайля

У Луцьку з'явились перше меню і  газета,  надруковані шрифтом Брайля
У Луцьку сьогодні, 28 грудня, відбулася презентація тижневика «Сім’я і дім» і меню, надруковані для незрячих людей шрифтом Брайля.

Газету, яку зможуть почитати незрячі і слабозорі, видав холдинг «CID MEDIA GROUP» у партнерстві з ГО «Генерація успішної дії» і Волинською обласною друкарнею.

«Робити простір, інформацію та послуги більш доступними для людей з порушеннями зору – основне завдання нас, як громадських активістів. Адже люди з інвалідністю є повноцінними членами суспільства і в повній мірі мають право реалізовувати як свої законні права, так і мати можливість користуватися послугами в різних сферах без додаткових ускладнень, самостійно. Ми є такими ж клієнтами, як і люди без інвалідності», - наголошує Віталій Ткачук, Голова Волинського осередку «Генерації успішної дії» і координатор Braille Studio.

У Луцьку можливість друкувати книги, навчальні матеріали та іншу продукцію шрифтом Брайля з’явилася кілька місяців тому завдяки волонтерським зусиллям самих незрячих людей, міської влади та меценатів, соціально відповідального бізнесу.

Так, до прикладу, тираж першого числа «Сім’ї і дому» шрифтом Брайля становитиме до 30 примірників і буде безкоштовно розповсюджений серед незрячих читачів.

«Кафе «Аліса» та броварня «Карабас-Барабас» - перші в Луцьку, для яких ми надрукували меню шрифтом Брайля.

Тепер відвідувачі з порушеннями зору цих закладів харчування зможуть почувати себе тут ще більш зручно. Не шукати супроводжуючого, аби завітати сюди, а в комфортних умовах самостійно, не поспішаючи, ознайомитися з пропозиціями в меню, обрати собі щось до смаку та за підходящу ціну.


«На разі планів та задумів є дуже багато, адже потреби в літературі, інших матеріалах шрифтом Брайля державою майже не забезпечуються. Щоправда, друкуючи книги на наявному обладнанні, ми дуже ризикуємо, бо воно не розраховане на великі тиражі. Тому, аби такі проекти продовжувалися, ми розпочинаємо збір коштів на BrailleBox, більш потужне обладнання, за хвилину на ньому можна видрукувати 15 сторінок шрифтом Брайля. Нам дуже потрібна справжня «мобілізація добра», тому щиро просимо вашої подальшої допомоги у пошуку коштів на придбання високовартісного обладнання для організації ефективної поточної роботи унікальної друкарні, яка має працювати для всієї України. Також запрошуємо авторів, видавців і просто креативних людей до спільних проектів і плідної співпраці», – зазначив голова ВОО ВГО «Генерація успішної дії» Віталій Ткачук.

Нагадаємо, «Braille Studio» – це волонтерський проект, спрямований на забезпечення доступу до інформації людей з порушеннями зору через створення книг та інших матеріалів, надрукованих шрифтом Брайля.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку з'явились перше меню і газета, надруковані шрифтом Брайля
28 грудень, 2016, 16:49