На Волині процвітає шахрайство, - прокуратура

На Волині процвітає шахрайство, - прокуратура
Волиняни досить часто стають жертвами ошуканців. Лише за 11 місяців цього року в області зафіксували 747 шахрайств.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Хоча схеми, за якими працюють зловмисники, доволі типові, кількість таких злочинів лише зростає. Наприклад, нічні дзвінки, буцімто близькі жертви потрапили в скруту (наприклад, затримані поліцією) і треба гроші, аби її «залагодити».

Не стати жертвами таких шахраїв – просто. Достатньо лише, зберігаючи спокій, зателефонувати рідним та в поліцію, щоб перевірити цю інформацію.

«І ще варто пам’ятати, що погодившись таким чином «вирішувати» ситуацію, ви стаєте учасником злочину, адже за надання неправомірної вигоди передбачено кримінальну відповідальність», - нагадали у прокуратурі.

Ще одним розповсюдженим способом виманювання грошей у довірливих громадян є шахрайства, здійснені зловмисниками у мережі Інтернет. Зокрема сплачуючи аванси за купівлю краму на сайтах оголошень.

Є й інша схема, коли жертвою стає вже продавець. «До вас телефонує потенційний покупець і просить номер кредитної картки, аби перерахувати кошти. Однак через кілька хвилин він повідомляє, що для того, щоб вам надійшли гроші на рахунок, ви мусите підійти до банкомату та ввести певну комбінацію цифр. У такий спосіб шахраї знімають кошти з вашого рахунку.
У цьому випадку потрібно пам’ятати, що для того, аби хтось перевів гроші вам на картку – жодної вашої участі не потрібно», - пояснили правоохоронці.

Також шахраї часто телефонують, представляючись працівником банку.

«Аби запобігти вчиненню таких шахрайств, необхідно при отриманні цих дзвінків звернутись у найближче відділення свого банку та перевірити інформацію або ж зателефонувати на гарячу лінію банку та поцікавитись станом Вашого рахунку, при цьому не повідомляючи шахраям жодної інформації щодо себе та своєї банківської картки», - закликає волинян прокуратура.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Прокуратурі та поліції просто парцювати треба і все, все буде ок!Не буде таких випадків
Відповісти
дідо02 жовтня, 17:54
Мишковець пролоббіровала нагороду свому чоловікові, тепер більша зарплата буде.
Відповісти*********** КРИШУЄ с.є .мишковець////////// кримінальне провадження 13020010000537 від 31.01.2013р. вже третій рік триває досудове розслідування , бо замішана вищеназвана дама в розкраданні коштів Державного центру зайнятості ... в Луцькому ВПУ ******
0 СовістьСьогодні, 13:27 іх треба за # , а тут нагороди ,- побороли корупцію !!!!!
Ну ладно дали Мишковцю, ну а те чіперадло Савчук за яку сумлінну працю отримав: хабарництво, збирає бабло з викладачів, звільняє незаконно, судові справи з працівниками через свою неграмотність, зросла заборгованість до енних міллйонів, , жодного ремонту не зроблено, а тільки святкує та фуршети накриває! Позор!!! Отак коли в країні війна всяке гамно думає тільки про нагороди!!
обвязувати тротилом
"... висновку про порушення чиновниками... правопохоронцями , суддею . присяги судді, а саме морально-етичних принципів поведінки судді, вчинення дій, що порочать звання судді та викликають сумнів у його об’єктивності, неупередженості та незалежності, у чесності та непідкупності судових органів, істотних порушеннях ним вимог процесуального закону, які мають систематичний характер».
Відповісти
Останні новини
На Волині процвітає шахрайство, - прокуратура
28 грудень, 2016, 16:57