Луцькі підприємці масово закривають бізнес

Луцькі підприємці масово закривають бізнес
У луцькому Центрі надання адміністративних послуг фізичні особи-підприємці масово закривають свій бізнес.

Про це повідомляє Конкурент.

Люди почали займати чергу ще до відкриття установи. Десятки людей очікують можливості подати документи на закриття свого бізнесу. Працівники ЦНАПу працюють без перерви. Через велику кількість підприємців на реєстрацію вийшла навіть директор луцького ЦНАПу Лариса Карп'як.

Карп'як розповіла, що працівники ЦНАПу роблять усе можливе, щоб обслужити всіх. Але закрити 11 тисяч зареєстрованих у Луцьку ФОПів за 2 дні просто неможливо.

«На мою думку, якщо такі законопроекти і приймаються, то вступати в дію вони повинні хоча б через місяці 3-4, для того щоб фізичні особи-підприємці мали можливість провести необхідні дії. За два дні по всій Україні такі процедури усі підприємці не зроблять», – зазначила директор ЦНАПу.

Самі ж підприємці обурені таким законом, адже тепер їм доведеться сплачувати чималий єдиний соціальний внесок. Тож люди масово закривають так звані «сплячі ФОПи».

Люди зазначають, що талонів, за якими здійснюється прийом, на всіх не вистачає, але вони все одно займають чергу, сподіваючись подати документи на закриття без талону.
«Дуже сподіваюсь встигнути подати документи на закриття, щоб не платити шалені гроші з нового року. Як кажуть, «кто не успел, тот опоздал», – невесело жартує один з відвідувачів.

Нагадаємо, президент підписав закон, відповідно до якого з 2017 року фізичні осіби-підприємці будуть змушені щомісяця платити єдиний соціальний внесок 704 гривні, навіть якщо не мають прибутку.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А ніхто в них не питав для чого вони відкривали?А я скажу-для того щоб отримати допомогу,при курсі 8,не малі гроші були,от хитро зробляних і начали натягувати і я як підприємець з цим згідний,ще взялися би за тих ,хто працює без патентів.
Відповісти
Ці "немалі гроші" це близько 700 гривень. Не вірю, що ці всі підприємці не мають тих пару сотень на місяць.
Відповісти
Так отож, "сплячі" підприємці закриваються. Для чого вони були зареєстровані? Не працюєте, не заробляете - знімайтесь з реєстрації. Тільки що все робиться як завжди в нас через одне місце... хоч би який перехідний період зробили
Відповісти
Коли державні гроші получали від держави то мовчала....а тепер плачуть ...Так вам і треба!!!!!!!!
Відповісти
В Україні з 26 млн працездатного населення 10 млн офіційно працює і сплачує податки... Як Вам цифра...?
Відповісти