Планшет за 100 доларів випустить Google

Планшет за 100 доларів випустить Google
Компанія Google планує випустити планшет Nexus із ціною 99 доларів до кінця року.

Про це повідомляє Ukranews.

Digitimes із посиланням на постачальників повідомляє, що новим планшетом зайнялася тайванська компанія Quanta. Пристрій буде оснащено одноядерним ARM-процесором, розробленим китайською фірмою WonderMedia Technologies, і дисплеєм HUVA TN, отриманим від компанії HannStar Display.

99 доларів - це одна із найнижчих цін на планшети на ринку. За контрактом з мобільним оператором «таблетку» і зовсім можуть запропонувати користувачам безплатно або за символічні гроші. Поки Microsoft і Apple освоюють ринок преміум-пристроїв, Google сконцентрувалася на дешевих масових моделях.

Імовірно, уже на наступному тижні Apple анонсує відносно недорогий пристрій iPad Mini, однак він однаково буде коштувати в 2-3 рази дорожче від ультрабюджетної новинки, не дешевше 200-300 доларів.

Якщо Google дійсно випустить стодоларову «таблетку», це може суттєво зміцнити лінійку Nexus. BusinessInsider припускає, що компанія випустить не тільки нові планшети, а й Nexus-смартфони, причому поширюватися ці пристрої будуть через Google Play store.

Випуск недорогого планшета під відомим брендом може стати критичним ударом для безіменних китайських виробників дешевих Android-пристроїв. Google має досить серйозний шанс відібрати в них значну частину ринку бюджетних планшетів.

Нагадаємо, у червні компанія Google на конференції I/O у Сан-Франциско представила планшет Nexus 7. Найдешевша версія планшета коштує 199 доларів США.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.