У Луцьку більше 5-ти тисяч діабетиків

У Луцьку більше 5-ти тисяч діабетиків
На диспансерному обліку міських ендокринологів перебуває 5434 хворих цукровим діабетом, із них 35 дітей і дві 2 вагітні жінки.

Про це повідомили в управлінні охорони здоров’я Луцької міської ради.

З усіх хворих інсулін отримують 844 осіб, цукрознижуючі таблетовані препарати дістають 3358 хворих.

Медики виявили 316 нових випадків захворювання, переважно в легкій і середній формі важкості, що на 10 хворих більше в порівнянні з минулим роком. Це збільшило середньостатистичний показник захворюваності цукровим діабетом по місту Луцьку і наблизило його до середньостатистичного по Україні (273,2 на 100 тисяч населення).На обліку перебувають 182 інваліди працездатного віку.

Близько 95% всіх хворих діабетом — це люди, які страждають 2 типом цукрового діабету. До першопричин виникнення такого виду діабету належить в першу чергу надмірна маса тіла, ожиріння, також недостатня фізична активність (гіподинамія), споживання великої кількості тваринних жирів і легкозасвоюваних вуглеводів і наявність генетичної схильності.

Типовими проявами цукрового діабету, крім того, є: постійна спрага, голод, свербіння, погане загоєння ран, мурашки в кінцівках.

Встановлено, що цукровий діабет частіше зустрічається у дітей, які знаходилися відразу після народження на штучному годуванні. До групи ризику розвитку цукрового діабету II типу належать жінки, які в період вагітності мали велику надбавку у вазі.

Довідка

В Україні станом на 01 січня 2009 року зареєстровано 1 138 120 хворих на ЦД (2,5% чисельності населення). Кожні 13-15 років кількість хворих цукровим діабетом подвоюється. Проте, кількість людей з недіагностованою патологією перевищує цю цифру в 3 - 4 рази.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку більше 5-ти тисяч діабетиків
19 жовтень, 2012, 08:18