Луцьк готується підписувати договір іще з однією сільрадою

Луцьк готується підписувати договір іще з однією сільрадою
Триває підготовка до підписання договору про співпрацю між луцькою мерією та Підгайцівською сільською радою.

Про це йшлося під час зустрічі голови ОДА Володимира Гунчика з луцьким градоначальником Миколою Романюком та Підгайцівським сільським головою Юрієм Семенюком, - повідомили у прес-службі ОДА.

Цього року вже офіційно оформила співпрацю з Луцькою міською радою Прилуцька сільська рада. Тепер такі наміри висловила і Підгайцівська сільська рада. Як зазначив Романюк, перспектива підписання договору у 2017 році є, адже зроблено уже кілька кроків у цьому напрямку і є розуміння з обох сторін. Зокрема, вже обрано об’єкт співпраці – будівництво дитячого садочка на території сільської ради.

За словами Семенюка, населення сільської ради становить близько 7 тисяч людей, а дитячий садочок тільки один. Тож проблема дошкільного закладу дуже гостра. Кошторис об’єкту становить 26 мільйонів гривень, а тому зрозуміло, що таких коштів у місцевого бюджету немає. До слова, з районного бюджету виділено 700 тисяч гривень.

Відтак, Гунчик висловив пропозицію включити цей об’єкт до переліку об’єктів, що фінансуватимуться з фонду регіонального розвитку.

«Зараз йде формування заявок, тому від вас повинна надійти офіційна пропозиція до 20 січня. Робіть заявку і будемо працювати», – заявив губернатор.

Разом із цим, він нагадав про умову співфінансування з місцевого бюджету обсягом 10 % вартості об’єкту.

Окрім цього, говорили і про проблеми Прилуцької сільської, яка вже задекларувала свою співпрацю з Луцькою міською радою. За словами сільського голови Валентина Арчибасова, більшість населення висловили бажання обслуговуватись у поліклініках міста Луцька, але на це потрібні кошти. Тож попередньо була домовленість, що з Нового року частину медичної субвенції Прилуцької сільської ради передадуть у бюджет міської ради. Однак районне керівництво відмовило, мотивуючи відсутністю коштів.

Відтак, голова ОДА, поспілкувавшись телефоном з головою Ківерцівської райдержадміністрації Валерієм Ткачуком, дав доручення повернутись до цього питання і ще раз усе розрахувати.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцьк готується підписувати договір іще з однією сільрадою
30 грудень, 2016, 11:40