Волинські медзаклади незаконно знищують відходи

Волинські медзаклади незаконно знищують відходи
Прокуратурою Волині проведено перевірки додержання вимог Закону України «Про відходи»та іншого законодавства у сфері поводження з відходами закладами охорони здоров'я області: перевірки засвідчили наявність низки порушень у діяльності лікувальних установ.

Про це 18 жовтня повідомили у прес-службі волинської прокуратури.

Не усі заклади охорони здоров'я області отримали дозволи на розміщення відходів. У більшості з них не забезпечено ведення первинного обліку кількості, типу та складу відходів.

У порушення вимог законодавства одноразові шприци і системи передаються закладами охорони здоров'я підприємствам, які отримали ліцензії на поводження з полімерними, а не з небезпечними відходами.

Через відсутність спеціальних установок по знешкодженню використаних металевих голок останні, після дезінфекції, захоронюють на полігонах твердих побутових відходів, чим порушуються вимоги Закону України «Про відходи».

Не вирішено в області також питання знешкодження з додержанням норм екологічної безпеки біологічних відходів методом спалювання, адже на Волині відсутній крематорій.

Порушення в діяльності закладів охорони здоров'я виявлені Волинською міжрайонною прокуратурою з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері, прокуратурами Горохівського, Іваничівського, Луцького, Ратнівського, Рожищенського, Турійського, Старовижівського районів.

Всього за наслідками перевірок керівникам закладів охорони здоров'я області внесено 7 подань про усунення порушень, 3 з них уже розглянуто. До відповідальності притягнуто 5 осіб.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські медзаклади незаконно знищують відходи
18 жовтень, 2012, 18:10