Обладнання з волинської шахти здали на металобрухт

Обладнання з волинської шахти здали на металобрухт
Обладнання з шахти №1 «Нововолинська» не відвантажують на червоноградські шахти, а здають на металобрухт.

Розкрадання шахтного обладнання виявили активісти профспілкової організації «Захист Праці», - передає Вголос.

Із території шахти №1 «Нововолинська» вчора, 29 грудня, в супроводі позашляховика Volkswagen Touareg виїхав автомобіль КАМАЗ повністю завантажений шахтним арочним кріпленням, риштаками конвеєра та підсилюючою електростанцією ТСШВП (в середині такої електростанції знаходиться майже 300 кг кольорових металів (міді).

Позашляховик супроводжував автомобіль з обладнанням від шахти №1 «Нововолинська» до річки Західний Буг, а біля мосту він розвернувся та поїхав назад у Нововолинськ.

«Мабуть, таким чином невідомий «кришувальник» прикривав дорогу у випадку зупинки автомобіля з краденим правоохоронцями або активістами. Переконавшись, що дорога чиста, і хвостів за КАМАЗом не має, позашляховик розвернувся, а вантажівка прослідувала далі до міста Червонограда», - зазначили активісти.

Активісти, яких не запідозрили та не викрили, прослідували за вантажівкою для з'ясування, куди саме відвозиться шахтне обладнання.

«Побачене по меншій мірі обурило: ні на які червоноградські шахти обладнання не відвантажується! Його привезли на територію одного з Червоноградських заводів «ЗБВ», всередині якого розташована приватна фірма ТзОВ «Компанія Дністер» з прийому металобрухту», - обурились вони.

Активісти викликали наряд поліції. До прибуття правоохоронців невідомі люди в стані алкогольного сп’яніння погрожували активістам розправою, вириваючи фотокамери, називаючи якісь прізвиська місцевих кримінальних авторитетів. З’ясувалося, що документи на обладнання не відповідають нормам заповнення і мають сумнівне походження. Працівники поліції, згідно з законодавством, допитали підозрюваних та склали протоколи. У свою чергу, активісти написали заяву правоохоронцям про вчинення злочину.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Треба братись за керівництво шахти №1 ,бо без іхнього розпорядження ніхто б не різав і не здавав металобрухт ,поліція і прокуратура цим повинна зайнятись ,хоч мало вірю цим корумпованим структурам .
Відповісти
Вот після Різдва шахтарі знову підуть мітингувати,бо треба десятки мільйонів на нове обладнання.
Відповісти