Священики пояснили скандальне будівництво біля собору в центрі Луцька

Священики пояснили скандальне будівництво біля собору в центрі Луцька
У центрі Луцька поруч із кафедральним собором Святої Трійці Волинської єпархії УПЦ КП будують церковний магазин.

Про це повідомляє Конкурент.

За словами прес-секретаря єпархії архімандрита Константина (Марченка), магазин вирішили будувати поза церквою, адже неправильно, коли продаж триває на території церкви. Щодо асортименту, то там можна буде придбати свічки, ікони, книги, газети та церковне приладдя.

«Роблять нормальний, гідний для центра міста магазин церковний тому, що воно неправильно. коли в церкві продають. Там буде тепло, щоб продавці в ноги не мерзли», – наголосив він.

Архімандрит Константин зауважив, що які б роботи не починали, то завжди знайдуться люди, котрі лише критикують або вказують, як правильніше.

«Їду в Польщу - дивуюся, як там все гарно і стильно. Тільки тут щось починаєш робити – одразу всі питають... Атомну бомбу, напевно, в центрі міста кладемо (жартує). У монастирі в нас була схожа проблема: коли нам передали приміщення в Жидичині, то це був просто жах. Який це був жах! Те, що 10 років пусткою стояло і валилося, то це було добре... Ясно, що почали там щось підмуровувати, штукатурити. Слухайте, стільки господарів знайшлося в цій країні! Поставили дах із металочерепиці – неправильно. Порушили архітектурний ансамбль, треба було міддю покривати... Тобто, якщо на мідь грошей немає, то нехай воно завалиться?! Отака в людей логіка... І що не роби - все погано і все не так! Там хреста біля собору (пам'ятний знак) перенести – істерика! Понаписували – «шабаші попівські»! І думаєш: «Тебе оточують адекватні люди?» Як так? Прийди, оціни – якщо погано, то пальцем вкажи, що не так. Я або аргументую, або погоджуся», – резюмував архімандрит Константин.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
церква в політиці, на війні і в бузнєсі! От людськими душами займатися нікому...наразі не на часі. Та й неуки суцільні.
Відповісти
от якби ти отче пивнуху зварганив то плебс був би щасливим.
Відповісти
Спекулянти церковні.
Відповісти
податки не платять а все продають
Відповісти
Ісус таких в свій час ганяв, які торгували в церкві...
Відповісти
Та не звертайте Ви уваги на цих дибілів! Адже давно відомо:якщо Вам плюють у спину-значить Ви ідете вперед і правильно! Тим більше,що питання стосується Української Помісної Православної Церкви,ото вони й гавкають.
Відповісти
прочому тут жидичин???вам мало містя де продаються свічки? а ті всі хлопці теж будуть стояти в магазині і просити милостиню7 ТІ ЩО СТОЯТЬ ПО ДРОЗІ ДО СОБОРУ? В НИХ НОГІ НЕ МЕРЗНУТЬ?
Відповісти
За словами прес-секретаря єпархії архімандрита Константина (Марченка), магазин вирішили будувати поза церквою А є дозвіл громади на будівництво ????
Відповісти
Чо всі так доіпалисьдо того магазинчика, бравильно батюшка каже, адеквату дуже мало
Відповісти
Тепер не пам'ятка домінанта в центрі луцька, а магазин перед собором! Скоро там джаз кафе і відкрита танцплощадка буде для морячків запасу( михаіла). Це все одно що навколо пам'ятника Лесі поставити павільйони по продажу квітів, мотивуючи це тим, що квіти треба до пам'ятника класти. Ще обзивають що ми неадеквати.
Відповісти
Вижени фотографв та відкрий магазин а не будуєш собачу буду. Та зробилиб поляки подивися біля біля замку вони навіть ресторан перенесли оце культура європейська
Відповісти
Отче Костянтине, та будьте ж Ви чесними, зрештою. Ви сказали репортеру таке: "Коли нам передали приміщення в Жидичині, то це був просто жах. Який це був жах! Те, що 10 років пусткою стояло і валилося, то це було добре..." Спочатку, до 1990 р. приміщення монастиря було спорткомплеком для школи, у 1992-1993 рр. приміщення монастиря в Жидичині було передано в користування для громади УПЦ-МП, й там було проведено першу чергу ремонтних робiт, якими керував настоятель громади, отець Сергiй (Денисюк), який перейшов згодом до Милецького монастиря. А у 1993 р. у звязку з початком мiжцерковного протистояння Волинська облрада розпорядилась залишити за УПЦ-МП лише приходську церкву св. Миколая, а монастир було передано для громади УПЦ-КП, яку на той час очолював перебiжчик з УАПЦ отець Михайло Бучак. Але служили на вулицi, по хатах. Жидичинська громада УПЦ-КП так й не стала вiдбудовувати монастир, тому що претендувала на церкву. Та й тут не у коштах проблема була, адже громада УПЦ-КП в с. Жидичин була великою. Проблема була в тому, що тогочасний митрополит Якiв (Панчук) не став вкладати кошти в проект, який не мiг окупити себе. Отже, якщо до початку 1990-их рр. Жидичинський монастир був власнiстю держави й так-сяк ремонтувався, то з передачею його у розпорядження УПЦ-КП, ремонти там не проводилися, й аж до 2004 року монастир стояв пусткою, руйнувався. Висновок: хто ж був винен у тому, що з 1993 по 2004 р. Жидичинський монастир руйнувався, поступово приходив у занепад? Винна була не держава, винна була та церковна громада, яка розпоряджалася будiвлею. Те ж саме можна сказати й про Загорівський монастир — колишній чоловічий монастир біля села Новий Загорів (сучасний Локачинський район). Яким був монастир у 1990 р., коли там почала служити громада УАПЦ? Звичайно, частково був зруйнований, але на така суцiльна руiна, як зараз. А цей монастир з 1997 р. також був оформлений у власностi громади УПЦ-КП. Чому б Михайло Зинкевич не вiдновив би Загорівський монастир? Хай би там щось побудував, а не тратив кошти на магазини.
Відповісти
Останні новини
Священики пояснили скандальне будівництво біля собору в центрі Луцька
30 грудень, 2016, 16:35