У луцькому «політесі» - нова спеціальність

У луцькому «політесі» - нова спеціальність
У Луцькому національному технічному університеті відкрили спеціальність «Лісове господарство». Цього року відбудеться перший набір.

Поки що навчатися можна буде лише на бакалавраті, проте незабаром планують відкрити магістратуру, - пише Конкурент.

Як розповів відповідальний за профорієнтаційну роботу кафедри обладнання лісового комплексу та теорії механізмів машин, кандидат технічних наук, доцент Микола Толстушко, для того, щоб вступити на таку спеціальність, потрібно скласти ЗНО з трьох предметів: 1) українська мова та література; 2) математика; 3) історія України або біологія.

Випускників обіцяють працевлаштувати у провідні волинські підприємства: Луцький меблевий комбінат, «Кроноспан» (Нововолинськ), «Мелвін» (Луцьк), «Станколіс» (Ківерці), «Тартак» (Ківерці) та інші.

«У нас є укладені договори про співпрацю з провідними вищими навчальними закладами і виробничими підприємствами, зокрема й державними установами, такими як Волинське обласне управління лісового мисливського господарства. Наші студенти там проходять практику. Також ми співпрацюємо з деревообробними підприємствами, приватними підприємствами. З технічними університетами Львова, Харкова, Києва», – розповів Микола Толстушко.

З його слів, працевлаштовують усіх. «Зараз проблема інша: просять на роботу людей. Треба знайти людей, які хочуть працювати. Мабуть, когось не задовольняє заробітна плата, може, хтось хоче більшого кар'єрного росту, а хтось відкриває свій маленький бізнес», – каже він.

У цьому році для нової спеціальності хочуть замовити близько 20 державних місць. Це максимальний обсяг державного замовлення.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЛНТУ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Толстушко... как вспомню так вздрогну. сколько я времени его прождал под кафедрой... (кто в теме тот понял)
Відповісти
ой...згадую ці обіцянки про працевлаштування))))))) не ведіться!!! ніхто і нікуди вас не працевлаштує!!! а хочете таку спеціальність - ідіть в училище - і вчитися менше і в 100 разів дешевше, а головне - знання отримаєте аналогічні. а як будете гарним спеціалістом то і без вищої освіти на роботу візьмуть!!!!
Відповісти
та тепер в кожному селі Західної України лісотех. Не можуть дати раду тим спеціальностям, що мають...
Відповісти
А на гінеколога ще не набирають?
Відповісти
Останні новини
У луцькому «політесі» - нова спеціальність
30 грудень, 2016, 23:03