ЗМІ: Екс-голова Волиньради - в афері з краденим будинком, їздить на чужій машині та живе в куми

ЗМІ: Екс-голова Волиньради - в афері з краденим будинком, їздить на чужій машині та живе в куми
Ще зовсім недавно, у 2014–2015 роках, він очолював Волинську облраду, зараз є заступником голови обласної організації ВО «Батьківщина» і в тісних колах «ходить» інформація, що Валентин Вітер збирається повернутися в облраду.

Зауважимо, що сам Вітер теж підтверджує інформацію про те, що збирається ще повернутися до влади, зокрема він навіть натякнув в інтерв’ю для «Волинської правди», що «всі мої посади, великі чи малі, ще попереду», - пише на сторінках «Волинь.info» Мар'яна Метельська.

Із цієї нагоди інформаційний портал «Волинь.info» вирішив дізнатися, як зараз живе та чим займається Валентин Вітер.

ПРАЦЮЄ ВИКЛАДАЧЕМ, ПОЗИЧАЄ МАШИНУ У ДРУЖИНИ ДЕПУТАТА, А ТИМ ЧАСОМ ПЕРЕПИСУЄ СВОЇ БУДИНКИ НА РІДНИХ

Відколи пан Валентин пішов з посади голови облради, бізнесу за офіційними даними не веде, за неофіційними – теж. Займається політичною діяльністю та працює звичайним викладачем хірургії, а зокрема читає вечірні лекції для студентів – так сказали у Луцькому базовому медичному коледжі. Саме там Валентин Вітер з′являється на авто, яке за документами йому не належить. Придбав він його декілька місяців тому. Авто коштує приблизно 47-50 тисяч доларів.

Автомобіль, новеньке чорне AUDI 2015 року випуску, на якому постійно їздить пан Вітер, належить такій собі Людмилі Гупало. Жінка, виявляється, є дружиною депутата Волиньради – Юрія Гупала, подружжя — досить відомі у Луцьку підприємці. Чого це чужа дружина така добра до екс-голови?

Дім екс-голови облради Валентина Вітра
Дім екс-голови облради Валентина Вітра
Дім екс-голови облради Валентина Вітра
Дім екс-голови облради Валентина Вітра
Валентин Вітер на машині, яка офіційно належить дружині депутата Волиньради
Валентин Вітер на машині, яка офіційно належить дружині депутата Волиньради
Валентин Вітер на машині, яка офіційно належить дружині депутата Волиньради
Валентин Вітер на машині, яка офіційно належить дружині депутата Волиньради


Живе ж Вітер чомусь у будинку, який належить його кумі у селі Липини та яка там приписана.

Дружина Валентина працює у волинському Територіальному сервісному центрі МВС інспектором.

12-літня дочка веде активний спосіб життя, судячи із її сторінки у соцмережах. Уляна їздить на курорти за кордон, відвідує луцькі ресторани, модні покази тощо.

Уляна із подругою у ресторані “Show Basilic”
Уляна із подругою у ресторані “Show Basilic”
Уляна на курорті в Єгипті
Уляна на курорті в Єгипті


Анонімні джерела повідомляли для інформаційного порталу «Волинь.info», що у Валентина Вітра є ще декілька будинків, які він переписав на брата своєї дружини Ігоря Октисюка, однак ні підтвердження, ні спростування поки що цьому факту немає. Відомо лише, що цей чоловік працював у реєстраційній службі БТІ (Бюро Технічної Інвентаризації) спочатку тут у Луцьку, а зараз – у Києві.

У реєстрі нерухомості знаходимо майно у приватній власності Ігоря Петровича. Родич Вітра, виявляється, володіє частиною нежитлового приміщення площею 86,9 м кв. за адресою м. Луцьк вул. Теремнівська, 68. За цією адресою зареєстроване Волинське обласне медично-виробниче підприємство «Профілактична дезинфекція», засновником якого є Волинська обласна рада. Майно Октисюк придбав у 2012 році. Тоді пан Вітер був заступником голови Волинської облради.

Нагадаємо, що у ЗМІ була також інформація, що родич Вітра Роман Романюк 29 жовтня 2014 року придбав у Волинської обласної ради на аукціоні автомобіль Chevrolet Captiva 2008 р. в. за ціною – 51 750 грн. Стартова ціна продажу цього транспортного засобу становила 47 тисяч гривень (близько 4 тисячі доларів за тодішнім курсом). ЗМІ повідомляли, що в оголошеннях йдеться про ринкову вартість такого автомобіля близько 12-16 тисяч доларів, або 300 – 350 тисяч гривень.

Прізвище цього ж чоловіка фігурує у рішенні Луцької міськради від 16 квітня 2015 року про передачу громадянам Вітру В.С., Вітер Н.О., Романюку Р.О. безоплатно у спільну часткову власність земельної ділянки площею 0,1000 га для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд на вул. Тополевій, 12.


КРАДЕНЕ МАЙНО, АБО «ВІТРЯНІ АФЕРИ»

Будучи ще головою облради, Валентин Вітер, за інформацією анонімних джерел інформаційного порталу «Волинь.info», вирішив прокрутити ще одну аферу – заволодів дороговартісним майном у центрі Луцька. Як виявилось, витратися треба було лише на підробку документів.

Спочатку була підроблена довіреність власника. За цією підробленою довіреністю майно було продане одній підставній особі, згодом – тітці Вітра. Імен всіх осіб не розкриваємо, оскільки зараз триває по цій справі суд. Власник випадково дізнався про відчуження майна і зараз намагається відсудити його.

Отож, 11 липня 2016 року пані Людмила Романюк придбала земельну ділянку, яка розташована за адресою: Волинська обл., м. Луцьк, вул. Хакімова, 5, площею 0,0368 га, з цільовим призначенням: для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд та житловий будинок з надвірними будівлями і спорудами, який розташований за адресою: Волинська обл., м. Луцьк, вул. Хакімова, 5 на тій же земельній ділянці.

Про те, що Людмила Романюк – родичка Вітра — свідчить той факт, що її дівоче прізвище та дівоче прізвище матері Вітра однакове (не повідомляємо його, оскільки зловмисники можуть скористатися цим, аби заволодіти коштами на банківській картці), окрім того – обидві жінки родом із села Личани Ківерцівського району Волинської області.

До речі, чи той самий це Роман Романюк, який придбав у Волиньради авто у 2014 році, — не відомо, але за словами жителів села Личани саме так звати чоловіка Людмили Романюк, принаймні у реєстрі мешканців цього ж села він теж є.

Пані Людмила працювала все життя санітаркою у Волинській обласній психіатричній лікарні № 2 в смт Олика. Знаходимо в інтернеті статистику зарплат в Україні. У 2016 році, середня зарплата санітарки в Україні коливалася від 2 тисяч до 3 тисяч гривень.

Статистика заробітньої плати санітарки в Україні
Статистика заробітньої плати санітарки в Україні


Наголосимо, що житловий будинок загальною площею 334,9 кв. м. був нібито придбаний пані Романюк за 554 тис 200 гривень, земельна ділянка 0,0368 га, з цільовим призначенням: для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд – за 73 тисячі 500 гривень.

За зарплату санітарки це потрібно було приблизно 20 років нічого не їсти навіть, аби відкласти такі гроші.

Згідно із інформацією реєстру нерухомості, на майно зараз накладено арешт. Підстава виникнення обтяження – постанова про відкриття виконавчого провадження, серія та номер: обтяження: 51805281, виданий 28.07.2016. Особа, майно, якої обтяжується – чоловік, який нібито продавав майно для Людмили Романюк.

Про цю справу можна знайти інформацію і в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Коментарі пана Вітра так і не вдалось отримати. Спочатку він погодився зустрітися, однак двічі переносив годину зустрічі, а потім просто перестав відповідати на дзвінки. Двічі попереджений за допомогою смс-повідомлення, що тоді нам доведеться публікувати без його офіційних коментарів. Підтвердженням цього є диктофонні записи та скрін смс-повідомлень.



Інформаційний портал «Волинь.info» все ж таки сподівається отримати офіційні коментарі від пана Валентина Вітра, які будуть опубліковані нашим виданням.


Мар′яна МЕТЕЛЬСЬКА

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ЗМІ: Екс-голова Волиньради - в афері з краденим будинком, їздить на чужій машині та живе в куми
30 грудень, 2016, 15:15