На Волині законсервували зуби мамонта

На Волині законсервували зуби мамонта
Провели консервацію двох експонатів Камінь-Каширського районного краєзнавчого музею – зубів мамонта.

Вони є одними з найцінніших пам’яток, які перебувають у фондах районного музею, - повідомляє Район. Камінь-Каширський.

Фахівці-реставратори здійснили комплекс заходів, спрямованих на забезпечення збереження предметів в умовах їх перебування, а також довготривалого захисту від впливу перепадів температури, вологи, світла.

Улітку минулого року житель села Бузаки Мирослав Наумик під час копання ставка побачив невідомі предмети: ними виявились три корінні зуби мамонта. Місце знахідки -- заплава річки Турії. Тут, у насиченому водою ґрунті, унікальні речі дуже добре збереглись. Залягали вони на порівняно невеликій глибині – близько трьох метрів.

Господарі вирішили передати один предмет для експертної оцінки в Національний науково-природничий музей НАН України. Радіовуглецевий аналіз, проведений науковцями, підтверджує що тварина, якій вони належали, жила 11-12 тисяч років тому. Інші зуби були передані для зберігання у районний краєзнавчий музей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
супер!
цінніше за зуби цього мамонта є тільки рештки рослин, якими харчувався цей мамонт, і які застрягли в каріозному дуплі цього зуба цього мамонта.
ну, або екскременти цього мамонта, якщо їх вдасцця знайти жителю села Бузаки Мирославу Наумику під час копання чергового ставка
Відповісти
До чого це коментар. Цінність даного експонату дуже висока. І подяка людині яка передала їх в музей. Нам тре знати минуле і вивчати його.
Відповісти
Останні новини
На Волині законсервували зуби мамонта
31 грудень, 2016, 17:15