Пластуни передадуть лучанам Вифлеємський вогонь

Пластуни передадуть лучанам Вифлеємський вогонь
У Луцьку 5 січня о 17:00 год. на Театральному майдані міський осередок Національної Скаутської Організаці Укураїни «ПЛАСТ» передасть місцевій громаді Вифлеємський Вогонь миру.

Також для гостей організують концерт і фотозону, - пише ВРДНТУ.

Довідка: Вифлеємський Вогонь Миру започаткувала у 1986 році австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. Із самого початку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. Цю благородну справу одразу ж взяли в свої руки скаути.

Щороку представники ORF та австрійські скаути беруть вогонь на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії. Після урочистостей у Віденському Кафедральному соборі естафета передається до сусідніх країн. Саме із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський Вогонь долає безліч кордонів, мандрує із заходу на схід, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового. Пластуни першими з українських скаутів долучились до передачі вогню 20 років тому.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Пластуни передадуть лучанам Вифлеємський вогонь
02 січень, 2017, 13:50